Problemele de la Ostrava nu vor afecta combinatul de la Galaţi

Problemele de la Ostrava nu vor afecta combinatul de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Guvernul ceh a cerut conducerii companiei Liberty Steel să achite banii datoraţi subsidiarei locale a grupului siderurgic, ca modalitate pentru a relua producţia la oţelăria din Ostrava şi a-i mulţumi pe angajaţi şi creditori, a transmis grupul media Bloomberg, preluat de Agerpres.

Proprietarul Liberty Steel, Sanjeev Gupta, trebuie să ramburseze circa 400 milioane de euro pe care companii ale sale din străinătate le datorează fabricii din Ostrava. Ministrul ceh al Industriei, Jozef Sikela, a declarat că a avut o discuţie cu magnatul indian, dar nu a obţinut un răspuns referitor la planurile pentru combinatul din Cehia, unde activitatea este oprită, iar mare parte din cei aproximativ 5.000 de angajaţi sunt în şomaj tehnic. Oficialii cehi şi-au majorat presiunile asupra lui Gupta, după ce o decizie judecătorească i-a oferit protecţie faţă de creditori până în luna iunie. Oţelăria din Ostrava are datorii către zeci de furnizori şi parteneri locali, iar statul ceh este unul din creditorii importanţi.

În acest context, un purtător de cuvânt al Liberty Steel Group a declarat că problemele de la combinatul din Cehia nu se vor răsfrânge asupra unității siderurgice din Galați, unde "producția accelerează": "Situația de la Liberty Ostrava nu are niciun impact asupra operațiunilor Liberty Galați. Acesta, spre deosebire de compania din Cehia, a beneficiat de un sprijin constant din partea Guvernului României. Acest suport a permis companiei să accelereze producția, ajungând la volume de peste 136.000 de tone de oțel și 133.000 de tone de brame produse în luna martie".

Citit 6035 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 20:16

1 comentariu

  • postat de Adrian
    Joi, 02 Mai 2024 07:02
    81.18.69.***
    In anii din urmă doar la LBC se laminau 180.000 tone/lună, acum se laudă că au produs brame de 133.000 tone...
    0
    11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro