Galațiul, sufocat de derbedei la volan

Galațiul, sufocat de derbedei la volan
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Gălățenii care ies dis-de-dimineață din casă pentru diverse motive și se află la volan sunt nevoiți să ducă adevărate lupte de nervi în traficul din oraş. S-a tot scris și s-a tot vorbit despre acest subiect, însă lucrurile par că merg din ce în ce mai rău. La ora 8,00 dimineața, pe arterele principale din oraș, mai ales în preajma școlilor, se stă în trafic minute în șir, chiar şi jumătate de oră, uneori. Parcă am trăi într-o metropolă supraaglomerată, cu locuri de muncă la periferie, unde goana pentru a ajunge la timp la serviciu face parte din rutina zilnică.

Pe lângă statul inutil în trafic, deranjantă este atitudinea unora dintre șoferii zilelor noastre, care, cel mai probabil, au devenit posesori de permise prin metode mai puțin ortodoxe și cărora, din păcate, nu li s-a predat conduita preventivă și nici regulile minime de bun-simț. Se comportă de parcă au moștenit o bucată de drum și sunt șefii supremi ai șoselelor. Nu știu decât să înjure și să claxoneze până înroșesc butonul bietului autoturism. Și asta în condițiile în care, în fața lor, alte 20 de mașini așteaptă să se schimbe culoarea semaforului pentru a-și continua deplasarea. Sunt pline străzile de șoferi nervoşi, care la 8,00 dimineața claxonează de mama focului şi care nu înțeleg că semaforul nu se schimbă după bunul lor plac, nu reacţionează la înjurături și nici nu se face verde de frica unor indivizi frustrați.

Nu știu dacă faptul că șoselele orașului sunt pline de mașini, aproape întreaga zi, este de bine sau de rău, dacă e semn de prosperitate economică, căci se știe că nu e chiar la îndemâna oricui să întrețină un autoturism în ziua de astăzi, având în vedere prețul combustibilului, piesele, impozitele și tot ceea ce implică deţinerea un autoturism, dar știu că pe aceleași șosele pe care, acum câteva zeci de ani, se circula în weekend doar dacă aveai număr par/impar la mașină, în 2024 se înghesuie mult mai multe automobile. Și unde mai pui că în anumite zone se fac, în timpul zilei, lucrări pe carosabil, iar după ce ai scăpat de traficul infernal din zona școlilor, ajungi într-o asemenea zonă, unde spectacolul audio se reia, de multe ori chiar mai intens.

Până vom avea șosele ca cele din afară și până când bunul-simț și civilizația vor fi predate și la cursurile auto, le dau dreptate specialiștilor în sănătate care recomandă mersul pe jos. Aș îndrăzni să propun mijloacele de transport în comun, dar mi-e teamă că odată cu acest subiect deschid o altă cutie a Pandorei.

Citit 2352 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 14:03

Mai multe din această categorie:

10 comentarii

  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 22 Aprilie 2024 12:03
    89.137.229.***
    Este o fraza: "nu inteleg ca semaforul nu se schimba dupa bunul lor plac".De aici ar trebui plecat. Cei ce au citit despre cum se circula in Brasov, au inteles ca Politia poate gandi la nivel mare arta dirijarii traficului super aglomerat si cu ajutorul semafoarelor. Dar nu numai. La Galati, e jale!
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 12:41
    5.13.144.***
    @galatean:sa nu uitam taximetristii, dubarii, soferii de la Tancrad si mai nou aia de la Criomec. E jale cu ei, nu se asigura, nu senalizeaza sa stii ce intentii au, nu acorda prioritate...
    0
    16
  • postat de Relu
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 10:43
    85.186.244.***
    Ar trebui introdusa legea de a suspenda permisele la 3 abateri consecutive in timp de un an, pe o durata proportionala cu gravitatea faptelor.
    Ar trebui camere de supraveghere la fiecare semafor, care sa permita politiei rutiere sa sanctioneze orice abatere pe baza probelor video.
    0
    26
  • postat de alt galatean
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:48
    5.13.153.***
    Sunt multi soferi fara nici o deprindere favorabila - tinere care abia nimeresc pedalele, batranei care dau dovada de curaj si pleaca de acasa cu masina si cu ochelarii de vedere de aproape, sau, mai rau, masinile ECOSAL care isi fac treaba exact la ora deschiderii scolilor.
    trebuie sa fii rabdator
    0
    33
  • postat de Gigel
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:18
    5.13.144.***
    Unii cred ca au trecut in talon si sosea pentru cotetul lor fumegator, educatia lipseste si mereu cand se circula in coloana cat de cat ok mereu se va gasi cate un boschete grabit cu un cazan care sa produca un ambuteiaj.
    0
    24
  • postat de florin
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:17
    213.233.85.***
    Chiar așa natingi sunt gălățenii de nu vor beneficiile transportului in comun?Eu zic dat fiind faptul că politicienii nu sunt in stare să construiască o infrastructura rutieră,un transport in comun ofertant o poliție funcțională sa ne întoarcem în evul mediu!Sa deranjam cît mai puțin!
    7
    16
  • postat de andrei
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 08:46
    217.63.67.***
    politia rutiera sta si face filtre inutile, nu merge prin trafic sa mai disciplineze pe cei care sunt nesimtiti.
    0
    26
  • postat de eu
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 08:22
    86.124.200.***
    1.Tot prostul are măcar 2 mașini.Deșeuri importate cu 500euro direct de la dezmembrări.Nu și le permite și nici nu îi trebuie.2.Descrieți atribuțiile Poliției,care strălucește prin absența în trafic.Ei trebuie să fluidizeze,controleze,sancționeze,nu noi.Dacă le spui ceva,scot bâta!
    1
    27
  • postat de Impare.
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 08:14
    86.124.201.***
    Bun și la obiect articolul dumneavoastră dar trebuia sa mai menționați binenteles după o ancheta mai atenta ca femeile tinere sunt peste 50%f ata de bărbați pe străzile super aglomerata din oraș. Grija lor pentru sănătatea copiilor ar trebui sa fie ai mare, fiindcă poluarea predomina orasul.
    3
    22
  • postat de Turmentici
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 07:22
    82.208.137.***
    Oricum e degeaba.Poti sa ai 1000 de legi dacu nu poti sa gestionezi aplicarea lor.Inteleg lipsa de personal (care este valabila in aproape toate domeniile) dar Politia Locala e degeaba .Alceva decat amenzi de parcare nu face.Ar fi bine de stiut procentajul la amenzi in functie de ce au de facut.
    1
    43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.