Scrumbie la cuptor sau marinată

Scrumbie la cuptor sau marinată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Scrumbia la cuptor, cu legume este o rețetă foarte simplă, ideală pentru zilele cu dezlegare la pește, mai ales acum că se apropie sărbătoarea Floriilor. Scrumbia se poate prepara în mai multe feluri, de fiecare dată uimindu-ne cu gustul ei desăvârșit. Prezentăm aici două rețete cu scrumbie, ideale pentru mesele de sărbătoare.

Scrumbie la cuptor, cu legume

Ingrediente: 2 scrumbii (circa 500 g), 1 ardei gras, 1 dovlecel, 2 cepe roșii, 2 roșii, sare după gust, 2-3 linguri ulei măsline.

Preparare: Alegem două scrumbii nu foarte mari pe care le vom curăța de solzi, le eviscerăm, le spălăm și le dăm cu sare. Pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm și le tăiem în bucăți nu foarte mari și le punem într-un vas termorezistent. Adăugăm sare și două linguri de ulei de măsline. Crestăm ușor scrumbiile, pe ambele părți și le așezăm pe patul de legume. Stropim scrumbiile cu două linguri de ulei de măsline. Dăm la cuptor, la 180 grade, pentru circa 30-40 de minute. Legumele trebuie să se înmoaie ușor, dar totodată să rămână crocante. Dacă doriți să aveți o scrumbie mai rumenă, puteți folosi și funcția de ventilație în ultimele 10 minute. Așezăm legumele pe un platou și scrumbia deasupra. Eventual, puteți adăuga alături și câteva felii de lămâie.

Scrumbie marinată 

Ingrediente: 2 scrumbii, 2 linguri sare, 2 cepe, 1 morcov, 2-3 foi dafin, 300 ml oțet, 200 ml ulei

Preparare: Curățăm scrumbia de solzi, îndepărtăm capul și intestinele, având grijă să ne asigurăm că am curățat-o bine, o spălăm, o tăiem bucăți și o dăm cu sare. Nu vă faceți griji, nu e nicio problemă dacă e multă sare, peștele își va lua exact atât cât are nevoie. Dăm la frigider pentru 24 de ore. După ce trec cele 24 de ore, scoatem scrumbia din frigider și o spălăm cu apă rece. Curățăm morcovul și îl tăiem felii subțiri. Ceapa o curățăm și o tăiem fideluță. Punem într-un vas bucățile de pește împreună cu morcovul, ceapa și foile de dafin. Dacă faceți o cantitate mai mare de pește, este recomandat să le așezați într-o caserolă. Turnăm oțet peste pește atât cât să îl acopere în totalitate. Dăm la frigider pentru patru ore. După patru ore, scoatem peștele din frigider, scurgem oțetul și turnăm deasupra ulei. Dacă faceți cantitate mai mare, acoperiți cu ulei, se va păstra mai bine pe termen lung. Dacă faceți ca să o consumați în următoarele 2-3 zile, puteți pune mai puțin ulei.

Citit 1592 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 16:34

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de vand peste
    Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 19:46
    89.137.139.***
    La Bucuresti scrumbia era 39 lei kg si la Galati 50-55 lei.
    0
    4

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro