Pască fără aluat

Pască fără aluat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 6 ouă mari, 100 grame zahăr, 1 kg brânză de vaci foarte bine scursă de zer,  240 mililitri lapte, 100 grame unt topit, 8 linguri de griș sau făină, 200 g stafide, esență de vanilie sau de lămâie.

Preparare: Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapetează o formă rotundă cu foaie de copt sau se gresează cu unt. Se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă brânza de vaci (dacă brânza este mai apoasă, se lasă la scurs. Trebuie avut în vedere că este nevoie de o cantitate mai mare de brânză pentru ca după scurgere să rămână 1 kg) și se amestecă bine, împreună cu laptele. Se pune apoi și untul topit (este recomandat sa fie folosită varianta cu 65%, pentru a nu fi prea multa grăsime în pască), grișul sau făina și se amestecă din nou. Se adaugă stafidele și esențele și se mai amestecă puțin. Amestecul de pască se toarnă în formă și se coace la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 50-60 de minute. După ce s-a copt, pasca este important să se răcească înainte de a o servi. Se poate servi la temperatura camerei sau chiar rece, din frigider. Este minunată!

Rețeta de pască cu ciocolată este o altă variantă delicioasă și aromată.

Citit 1111 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 20:57

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro