Presiuni pentru un acord între Israel și Hamas

Presiuni pentru un acord între Israel și Hamas
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Statele Unite sunt "determinate" ca Israelul şi Hamas să încheie "acum" un acord de armistiţiu, asociat cu eliberarea ostaticilor, după aproape şapte luni de lupte în Fâşia Gaza, a declarat, miercuri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, transmite AFP.

"Chiar şi în aceste vremuri dificile, suntem determinaţi să asigurăm o încetare a focului care să aducă ostaticii acasă şi să o obţinem chiar acum. Şi singurul motiv pentru care nu s-ar realiza este Hamas", a spus Blinken, la Tel Aviv, la o întâlnire cu preşedintele israelian Isaac Herzog.

Mediatorii - Egipt, Qatar, Statele Unite - încă aşteaptă răspunsul Hamas la cea mai recentă versiune a unei oferte de armistiţiu, ce include o oprire a ofensivei israeliene asupra Fâşiei Gaza şi eliberarea deţinuţilor palestinieni, la schimb cu eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie.

Blinken a cerut marţi Hamas să accepte "fără întârziere" această propunere "extraordinar de generoasă din partea Israelului".

Hamas cere o încetare "permanentă" a focului, înaintea oricărui acord privind eliberarea ostaticilor, pe care Israelul l-a refuzat constant.

Citit 203 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 16:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro