Securizare sporită la frontieră în timpul minivacanței

Securizare sporită la frontieră în timpul minivacanței
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zilele libere din următoarea perioadă vor aduce o creștere a fluxului de călători pe toate sensurile de ieșire și, respectiv, intrare în țară. De aceea, la granița de est, tranzitată inclusiv de un număr mare de refugiați ucraineni, au fost luate măsuri suplimentare. Poliția și Vama vor lucra cu efective maxime, iar călătorii sunt rugați să folosească toate cele opt puncte de acces rutier, pentru a se evita aglomerările. 

În următoarea perioadă, pentru evitarea aglomerărilor în vămile din estul țării au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. În limita configuraţiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic, a anunțat, vineri, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, instituție care coordonează inclusiv activitatea pe frontiera aferentă județului Galați. Măsurile sunt argumentate nu doar de preconizata creștere a fluxului de călători, ci și de aglomerările ce se pot produce din cauza transportatorilor de mărfuri.  ”Reamintim că frontiera cu Republica Moldova este graniţa externă a Uniunii Europene, la timpul necesar pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră asupra  camioanelor se mai adaugă și cel necesar efectuării controlului celorlalte autorități, respectiv Direcția Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, Autoritatea Naţională Fitosanitară. Astfel, în cazul mijloacelor de transport marfă, se efectuează şi operaţiuni vamale, care includ printre altele şi controlul fizic sau verificarea aplicării sigiliului vamal”, au precizat reprezentanții ITPF Iași.  Tot pentru a evita formarea de cozi interminabile și creșterea timpilor de așteptare, călătorii sunt rugați să aleagă punctele de tranzit cele mai apropiate destinației. Sunt opt puncte rutiere pe granița de est și toate vor fi deschise, la capacitate maximă, pe perioada minivacanței. Acestea sunt: Oancea - Cahul și Galaţi - Giurgiuleşti (județul Galați), Albiţa – Leuşeni și Bumbăta– Leova (județul Vaslui), Sculeni - Sculeni (județul Iași), Rădăuţi - Prut-Lipcani, Stânca - Costeşti și Racovăţ - Diakivtsi (județul Botoșani).   

Recomandări pentru un tranzit rapid 

- Verificați dinainte valabilitatea documentului de călătorie cu care vreți să treceți frontiera;

- Acordați o atenție deosebită documentelor necesare minorilor, în cazul în care călătoriți alături de aceștia;

- Verificați documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare și dovada inspecției tehnice periodice;

- Pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal), păstrați documentele de provenienţă;

- Consultați aplicaţia Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care  prezintă o  estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Citit 895 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 August 2023 10:40

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Sâmbătă, 12 August 2023 13:40
    5.13.132.***
    "Securizare sporită la frontieră în timpul minivacanței". DAR IN RESTUL TIMPULUI ???
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.