Prevenirea și combaterea consumului și a traficului de droguri – priorități ale OFL Galați!

Prevenirea și combaterea consumului și a traficului de droguri – priorități ale OFL Galați!
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Organizația Județeană a Femeilor Liberale - filiala Galați a organizat vineri, 22 septembrie 2023, o acțiune de informare a tinerilor și a publicului larg, prin intermediul unor personalități implicate direct în problemele cauzate de traficul și de consumul de droguri, ca și în prevenirea și tratarea altor tipuri de adicții, cu privire la efectele teribile ale acestora. Manifestarea s-a desfășurat în incinta Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard", și s-a bucurat de prezența deputatului George Cătălin Stângă, președinte al Organizației PNL Galați, a deputatului Onuț Atanasiu, a senatorului George Scarlat, ca și a numeroși și distinși invitați.

Organizatorii și gazdele evenimentului – doamna Iulia Sorocoleț, președinta Organizației Județene a Femeilor Liberale - filiala Galați și domnul deputat George Cătălin Stângă – au invitat să ia cuvântul personalități cu putere de decizie politică și cu responsabilități pe măsură, ale căror intervenții înregistrate au subliniat fie instrumentele juridico – administrative menite să prevină, să reducă și să combată consumul și traficul de droguri – domnul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, fie capacitatea tinerilor de a se autoproteja  - doamna Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Intervenția îndelung aplaudată a doamnei Nicoleta Pauliuc, președintă a Organizației naționale a femeilor liberale, prezentă la manifestare, a fost nu doar interactivă cu publicul din sală, ci a demonstrat că profesorii, părinții și elevii pot acționa unitar și eficient contra mai multor tipuri de adicții.

Comisarul șef de poliție dr. Angela Ene, șef al Centrului Regional Antidrog Galați, a transmis un mesaj de încurajare și de responsabilizare a tuturor celor implicați în lupta cu drogurile.

O notă aparte au făcut invitații speciali: Ramona Boran – asistent medical generalist, fostă consumatoare de droguri, a emoționat publicul și a furnizat un exemplu viu de curaj, asumare și putere de a renunța la această dependență. Dr. Liliana Dragomir, medic specialist medicină de urgență, asist.univ.dr. la Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, aflată în prima linie a preluării și a tratării cazurilor de adicție severă, ca și Răzvan Stoian, psihoterapeut principal, specializat în psihoterapie integrativă, psiholog clinician, membru al Colegiului Psihologilor din România, membru al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, au identificat cauzele acestor adicții și au oferit soluții de prevenire și de combatere. Florian Miu, fondator al programului Prosalvita – „Pentru salvarea vieții" (Asociația „Se poate și altfel") – a vorbit atât despre acțiunile concrete de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a adicțiilor, ca și despre cele de informare, educare și conștientizare adresate elevilor, studenților, părinților, profesorilor, psihologilor, publicului larg.

O sală arhiplină de elevi, studenți, profesori și părinți a participat activ la manifestare, ceea ce dovedește implicarea directă a OFL Galați în problemele de actualitate stringentă ale comunității pe care o reprezintă.

 

(P)

Citit 1357 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2023 15:19