Premii pentru cei mai tineri antreprenori din Galaţi

Premii pentru cei mai tineri antreprenori din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima semifinală județeană a competiţiei de planuri de afaceri "Maratonul pentru educație antreprenorială", adresată liceenilor, s-a desfăşurat la Galaţi. La concursul organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) - Sucursala Galați, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Universitatea "Danubius", au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri prezentate de cele opt echipe înscrise, formate din 37 de liceeni gălățeni.

Marele premiu al semifinalei județene a fost câştigat de echipa Liceului Teoretic "Emil Racoviță" (coordonator, profesor Bogdan George Silion), cu proiectul "PetIT", care revoluționează îngrijirea animalelor de companie, prin furnizarea de servicii medicale, consultanță specializată și o comunitate pentru schimbul de experiență, totul accesibil instant, 24/7.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul "TeenTalk Hub", o platformă online creată de elevii Colegiului Național "Costache Negri" (coordonator, prof. Virgil Aciobăniței) pentru a veni în ajutorul adolescenților care suferă de depresie, stres, anxietate etc.

Locul al treilea a revenit proiectului "Innovation For Future", platformă care facilitează conectarea comunității la viața locală, prin digitalizarea afacerilor şi promovarea evenimentelor și serviciilor, realizată de echipa Colegiului Național "Vasile Alecsandri" (coordonator, prof. Sorin Langu). Echipa clasată pe locul 1 a primit un premiu în valoare de 3.000 de lei, cea de pe locul 2 a fost premiată cu 2.000 de lei, iar echipa de pe locul 3 a fost recompensată cu 1.000 de lei.

La această a doua ediție a "Maratonului pentru educație antreprenorială", au participat la orele de educație antreprenorială 12.000 de elevi, din peste 130 de licee, din 20 de judeţe ale ţării. Semifinale ale competiției se vor desfășura anul acesta în 20 de județe, urmând ca finala să fie organizată, în luna mai, la București. Cele trei echipe gălăţene premiate s-au calificat pentru finala de la București.

 

Citit 2615 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 14:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro