Filmul documentar despre Ilie Năstase, la Galaţi şi la Cannes

Filmul documentar despre Ilie Năstase, la Galaţi şi la Cannes
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prezentarea de gală la Galaţi a documentarului "Nasty", film despre cariera și viața marelui tenismen român Ilie Năstase, va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19.00, la Cinema "Profesor Ioan Manole" (Casa de Cultură a Sindicatelor), cu participarea realizatorilor.

Documentarul, lansat în cinematografe pe 16 aprilie, iar la Galaţi din 19 aprilie, explorează viața și cariera legendarului tenismen, aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii "sportului alb", oferind imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul eventbook.ro, la preţul de 10 lei.

În acelaşi timp, documentarul "Nasty" va fi prezentat în cadrul secţiunii "Proiecţii speciale" a Festivalului de Film de la Cannes 2024, care şi-a anunţat luni selecţia oficială. "Nasty" a fost lansat recent la Bucureşti, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial, precum Boris Becker, Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Gheorghe Popescu sau Camelia Potec. Documentarul, distribuit de Transilvania Film, este produs de Libra Films şi HDR Evolution, în coproducţie cu HBO şi Televiziunea Română.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai. Numărul filmelor care vor concura în 2024 pentru a câştiga trofeul "Palme d'Or" va fi de 22, printre care se va afla şi lungmetrajul românesc "Trei kilometri până la capătul lumii", regizat de Emanuel Pârvu. "Trei kilometri până la capătul lumii", filmat în Delta Dunării, îi are în distribuţie pe actorii: Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Valeriu Andriuţă, Adrian Titieni, Ingrid Micu-Berescu, Richard Bovnoczki, Alina Berzunţeanu şi Vlad Brumaru.

Citit 947 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 21:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro