Gălățeni câștigători la Festivalul "Floare de april" de la Tecuci

Gălățeni câștigători la Festivalul "Floare de april" de la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Muzică, premii și trofee! Cam aceasta este activitatea pe care o practică intens elevii Școlii de Muzică "TheoMusic Academy" din Galați, sub coordonarea lui Valentin Vasopol, prim solist al Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard". În spatele rezultatelor remarcabile pe care micuții artiști le obțin la multe concursuri naționale și internaționale se află ore lungi de pregătire, implicare și susținere din partea părinților și a lui Valentin Vasopol, cel care le este nu numai îndrumător, ci și susținător moral.

Vineri, 26 aprilie, la Tecuci, pe scena Casei de Cultură din oraș, s-a desfășurat cea de-a XXX-a ediție a Festivalului Național "Floare de april". Competiţia a reunit concurenți din mai multe orașe ale țării și are drept scop promovarea muzicii ușoare, afirmarea, descoperirea de noi talente și stabilirea de valori în vederea promovării acestora în muzica ușoară.

De la "TheoMusic Academy" au participat 28 de concurenți, la toate categoriile de vârstă, care pentru prestația artistică deosebită cu care au încântat juriul s-au întors acasă cu mai multe premii și trofee. Îi prezentăm, în continuare, pe premianții de la "TheoMusic Academy", pe categorii de vârstă. Astfel, Cristina Tabac este câștigătoarea trofeului la categoria 8-10 ani, Alex Popoacă a primit trofeul categoriei 8-13 ani, iar la categoria de vârstă +18 ani s-a impus Eveline Gugoașe. Trofeul Festivalului "Floare de april" a fost câștigat de gălățeanca Andreea Radu, în vârstă de 15 ani. Adolescenta este elevă a "TheoMusic Academy" de peste opt ani, fiind pasionată de muzica ușoară, căreia îi dedică ore lungi de pregătire.

La prestigiosul festival, au jurizat nume muzicale de renume, precum: Valentin Vasopol, compozitorul vasluian Claudiu Bulete, profesorul Claudiu Vișan, interpreta tecuceană Alexandra Zaharia, câștigătoarea trofeului acestui festival în 2018, iar președintele juriului și persoana care a fost primită cu cele mai multe aplauze a fost Cleopatra Stratan, interpretă și actriță moldoveană, care a debutat în muzică la o vârstă foarte fragedă cu bine-cunoscuta melodie "Ghiță". Deși s-a născut în Republica Moldova, Cleopatra Stratan se simte acasă în România, pe lângă numeroasele sale apariții pe scenele de la noi participând în calitate de jurat la numeroase festivaluri de muzică ușoară.

Întorși la Galați cu bucurie în suflet, elevii de la "TheoMusic Academy" au urcat din nou pe scenă, de data aceasta pentru un recital susținut pe Faleza Dunării, cu ocazia Festivalului Scrumbiei.

Citit 776 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 21:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro