Galațiul, în topul accidentelor de muncă mortale

Galațiul, în topul accidentelor de muncă mortale
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

4.862 persoane au suferit accidente de muncă în 2023, în care 90 şi-au pierdut viața, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale. Anul trecut, s-au produs 14 accidente de muncă colective, în care au fost implicate 90 de persoane, dintre care opt au decedat.

Cei mai mulți accidentați la locul de muncă au fost în București (1.072) și în județele Brașov (288), Timiș (258), Constanța (189) și Maramureș (175).

Din păcate, Galațiul este pe primele locuri în clasamentul județelor cu cele mai numeroase accidente mortale. Astfel, cele mai multe au fost în Alba (7), Galați și Gorj (câte 6 persoane accidentate mortal), Bacău, Bihor, Constanța, Iași, Maramureș şi Neamț (cu câte 4).

Surprinzător, conform statisticilor ministerului, ocupația cel mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor accidentate în muncă este cea de lucrător comercial (234 persoane), urmată de cea de manipulator mărfuri (208) și de cea de conducător auto transport rutier de mărfuri (192).

Citit 1637 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 08:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro