Trei șoferi băuți depistaţi într-o singură zi

Trei șoferi băuți depistaţi într-o singură zi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei dintr-o lovitură! Acesta este bilanțul polițiștilor de la Rutieră, care au depistat, într-o singură zi, trei conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice

Primul dintre șoferii ghinioniști, un bărbat de 45 de ani, din comuna Matca, a fost depistat în dimineața zilei de 5 iulie, la ora 6.33, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în localitatea de domiciliu. În cazul său, valoarea indicată de etilotest a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cel de-al doilea caz, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat, la ora 18:15, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, în interiorul satului Furcenii Noi, comuna Cosmești, iar valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, oamenii legii au constatat că acesta nu avea drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Al treilea bărbat în culpă, cu vârsta de 32 de ani, din comuna Cosmești, a fost depistat în cursul nopții de 5/6 iulie 2023, la ora 02:24, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, valoarea indicată la testare fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Verificările au evidențiat și faptul că numerele de circulație provizorii ale autovehiculului sunt expirate din 22 noiembrie 2022", ne-a declarat agent șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cei trei bărbați au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tuturor le-au fost întocmite dosare penale. Primul șofer va răspunde pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cel de-al doilea va fi tras la răspundere pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis, iar al treilea șofer va da socoteală în fața legii pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Citit 673 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.