O italiancă îndrăgostită de ţara noastră: „Nu am cuvinte să spun cât iubesc România”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O italiancă îndrăgostită de ţara noastră: „Nu am cuvinte să spun cât iubesc România”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre deosebire de italienii care nu ne văd decât „uscăturile” şi care ne judecă la grămadă, numindu-ne hoţi, violatori, cerşetori şi prostituate, există şi italieni care vorbesc cu dragoste şi respect despre români şi despre ţara noastră şi care ne-au învăţat de plăcere limba.

O astfel de italiancă este Loredana Bellucci.

Viaţa, între două ţări

Din 2007 încoace, viaţa ei şi a marii sale familii se împarte între România, unde trăieşte şi munceşte din martie până în octombrie, şi ţara natală, Italia, unde îşi petrece iernile, tot prin muncă. Înţelege perfect limba română, chiar dacă nu o vorbeşte la fel de bine cum o fac copiii ei. Mai mult, nora, Dana, şi ginerele ei, Daniel, sunt români get-beget, iar cele două nepoţele, Aynoua şi Ayda-Maria, s-au născut tot în ţara noastră, una la Baia Mare, cealaltă la Bucureşti. Pe italiancă o ştiu toţi românii care s-au uitat la televizor la emisiunea „Serviţi, vă rog!”, de la Pro Tv: Mama Loredana, adică Loredana Bellucci, artista care a dat numele celebrului circ Acquatico Bellucci.

Mama Loredana are 60 de ani dar nu arată mai mult de 40. E în circ de când s-a născut şi ştie să facă de toate: a lucrat la trapez, a făcut acrobaţie, dar şi dresură de cai şi de elefanţi alături de soţul ei, Mario Medini. „Am început antrenamentul de circ de mică, în casă, cu tatăl meu. Copiii mei, Sandy, Jennifer şi Sonny, au urmat Accademia de Circ din Italia”, ne-a mărturisit Loredana. Tot ea se ocupă de costumele de scenă şi de catering şi tot ce urăşte mai mult pe lumea asta este cusutul. Şi la fel de mult detestă să i se vorbească urât despre România.

„Şi noi, italienii, suntem priviţi ca mafioţi!”

„Când ne pregăteam să venim aici pentru prima dată, am vorbit cu o prietenă româncă şi i-am spus fericită că mergem în România! S-a mirat şi mi-a spus că e rău în România. De ce să fie rău? Iubesc România aşa de mult că nu mă pot exprima în cuvinte. Lumea din Italia ne face capul mare judecând românii şi România fără să cunoască şi asta mă enervează tare. Cum să judeci fără să cunoşti? Vorbeşte după ce-i cunoşti! Şi noi, italienii, suntem priviţi ca mafioţi! Imaginea ne este prejudiciată şi nu ne place. Noi lucrăm, suntem respectaţi şi apreciaţi pentru munca noastră. Suferim atunci când lumea ne judecă greşit. Valorile noastre sunt familia, copiii şi respectul pentru nume. Şi mai ştiu că trebuie să respect dacă vreau să fiu respectată”, ne-a mărturisit Loredana Bellucci, mama întregii familii a circului Bellucci, care a poposit recent şi în Galaţi.

Citit 3411 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.