Cum vopsești corect ouăle de Paște

Cum vopsești corect ouăle de Paște
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pregătește ouăle înainte de vopsire! Înainte de momentul decorării propriu-zise, acestea trebuie să treacă printr-un proces de pregătire. Pentru a face ca vopseaua să se prindă cât mai bine de coaja oului, este important să le degresezi. Vei avea nevoie doar de apă caldă și detergent de vase. După ce ai făcut acest pas, așează ouăle într-o oală și pune-le la fiert la foc mic, ca să nu crape.

Dacă optezi pentru vopsea din comerț, iată ce trebuie să faci: într-o oală cu apă fierbinte, adaugă vopseaua și oțetul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi pune ouăle fierte pe rând în vopsea, lăsându-le să se coloreze. După ce le scoți, așează-le pe o hârtie absorbantă care va extrage excesul de vopsea.

Vopsirea ouălor cu coloranți naturali

Dacă alegi să vopsești ouăle folosind metode naturale, îți sugerăm sfecla roșie sau cojile de ceapă roșie. Cum să procedezi? E simplu. Fierbe două sfecle de dimensiune medie într-un litru de apă, adaugă și două linguri de oțet în amestec și lasă-l să fiarbă timp de 4 minute. Introdu ouăle în acest lichid și lasă-le încă 4 minute, după care le poți scoate.

Citit 1505 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 17:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro