Se deschide sezonul declaraţiilor fiscale

Se deschide sezonul declaraţiilor fiscale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Operatorii economici, indiferent de forma de organizare şi de forma de proprietate, au obligaţia să întocmească şi să depună situaţiile financiare pentru anul 2009, reaminteşte DGFP Galaţi.

Mai exact, societăţile comerciale care întocmesc situaţii financiare pentru anul 2009 potrivit Reglementărilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţii Economice Europene, parte componentă a reglementărilor contabile, aprobate prin OMFP nr. 1.752/2005, cu modificările ulterioare, depun situaţii financiare pentru anul 2009 numai la ONRC, termenul limită de depunere fiind 31 mai 2010.

Celelalte persoane juridice care nu au statutul de societăţi comerciale, prevăzute la  art.1 din Legea nr. 82/1991, actualizată, au obligaţia să depună situaţii financiare pentru anul 2009 la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

„Persoanele juridice, cu excepţia societăţilor comerciale, care nu au desfăşurat activitate de la înfiinţare, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, respectiv până la data de 2 martie 2010”.

„Societăţile comerciale care nu au desfăşurat activitate sau se află în lichidare vor depune în acelaşi termen o declaraţie pe suport electronic şi listare la Oficiile Registrului Comerţului”, a precizat George I. Marinescu (FOTO), purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Termenul pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, pentru persoanele juridice prevăzute la art.1 din Legea nr. 82/1991, cu excepţia societăţilor comerciale, este de 150 de zile de la încheierea  exerciţiului financiar, respectiv data de 31 mai 2010.

Operatorii economici au la dispoziţie şi un program de asistenţă, program ce poate fi accesat gratuit la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau poate fi descărcat de pe site-ul de internet al MFP (www.mfinante.ro).

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.