Protestele lovesc și industria de apărare

Protestele lovesc și industria de apărare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Miercuri dimineață, o manifestație de protest organizată de Sindicatul ICA, afiliat la BNS, a avut loc în fața sediului societății Carfil, producător de tehnică militară. Toți cei 470 de angajați au oprit lucrul pentru a protesta împotriva aplicării Legii 269/2023 la această unitate.

"Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei și aprobat de Guvern, prin care se acordă o scutire societăților din industria de apărare de la aplicarea Legii 296/2023, scutește doar tichetele de masă și ajutoarele sociale acordate angajaților. Cele două excepții nu ajută societatea comercială, în prezent fiind mai multă nevoie de creșterea numărului de angajați, de menținerea plății orelor suplimentare și de acordarea de bonusuri salariale - având în vedere că numărul de comenzi a crescut semnificativ.

Indiferența față de aceste aspecte va face imposibilă onorarea comenzilor preluate de Carfil SA. Numărul comenzilor este mai mare, lucru care face ca volumul de muncă să crească și mai mult, iar angajații nu vor mai face ore suplimentare", se afirmă într-un comunicat remis de BNS.

Citit 1191 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2023 19:54

1 comentariu

  • postat de Sorin
    Joi, 07 Decembrie 2023 18:42
    86.124.202.***
    CĂ CÎND guvernul va avea grijă de voi,vine pacea în lume,CĂ CÎND guvernul are grijă de propriul popor, va pica cu pere din plop, CĂ CÎND guvernanții se satură de furat pt EI,Romania va fi deșert!!Așa îi doare sufletu pe EI de poporul alegător,de li-se rupe ..fundul!!CĂ CÎND....cu seriozitatea la EI?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.