Operațiuni în numerar şi prin virament la Trezorerie

Operațiuni în numerar şi prin virament la Trezorerie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați aduce la cunoștința contribuabililor programul calendaristic pentru efectuarea operațiunilor în numerar și prin virament prin unitățile Trezoreriei Statului, la sfârșit de an.

Pentru operațiuni în numerar, ridicarea sumelor din conturile instituțiilor publice deschise la Trezorerie are ca dată-limită 27 decembrie. Depunerea încasărilor în numerar ale unităților vamale din perioada 29 decembrie - 2 ianuarie se face până pe 3 ianuarie, iar depunerea sumelor în numerar aflate în casieriile proprii ale instituțiilor publice, până pe 29 decembrie, ora 10.00. Depunerea eventualelor venituri încasate în numerar de către instituțiile publice în data de 29 decembrie are ca termen-limită 3 ianuarie. Achitarea la casieriile Trezoreriei a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și altor venituri în numerar este posibilă până la 29 decembrie, ora 10.00, iar restituirile de sume în numerar către contribuabili, până la 27 decembrie.

Pentru operațiuni prin virament, până pe 27 decembrie se face depunerea documentelor prin care instituțiile publice dispun plăți. Depunerea la Trezorerie a documentelor prin care instituțiile publice dispun plăți de la titlurile de cheltuieli bugetare 56, 58, 60 și 61, inclusiv a documentelor de plată prin care se dispun plăți din sumele încasate de la aceste titluri de cheltuieli bugetare - până la 29 decembrie, ora 10.00.

Depunerea documentelor prin care instituțiile publice dispun plăți interne, intrajudețene și interjudețene reprezentând operațiuni de achitare a impozitelor, taxelor și contribuțiilor, regularizare cu bugetele din care au fost încasate sume, operațiuni de virare în conturile instituțiilor publice ierarhic superioare etc. se face la termenele prevăzute în normele metodologice, în funcție de natura operațiunilor. Pentru operațiunile cu termen 29 decembrie 2023, ora-limită este 10.00.

Tot până la 29 decembrie ora 10.00 se fac depunerea documentelor prin care instituțiile publice dispun plăți aferente datoriei publice locale și depunerea documentelor prin care operatorii economici dispun plăți.

Citit 1140 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2023 21:52

1 comentariu

  • postat de Radu
    Duminică, 24 Decembrie 2023 10:21
    89.136.0.***
    Trezoreria este batalionul disciplinar al ANAF. Daca vrei sa "disciplinezi" un salariat de la ANAF il transferi la Trezorerie.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.