Despăgubirea fermierilor afectați de secetă

Despăgubirea fermierilor afectați de secetă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Discuțiile de la Ministerul Agriculturii cu o delegație a fermierilor s-au finalizat, sâmbătă, 13 ianuarie, cu încheierea unui proces-verbal, prin care MADR își asumă să sprijine o serie de măsuri solicitate de agricultori

Printre altele, în cadrului documentului se arată că: "A fost creat fondul de risc din care s-a reținut un cuantum de 3 la sută, ceea ce reprezintă suma de 100 milioane de euro, după cum urmează: a) 40 milioane de euro din subvenții; b) 30 milioane de euro de la UE, sumă solicitată și aprobată; c) 30 milioane de euro de la bugetul național. Până la data de 31 ianuarie a.c. se așteaptă procesele-verbale de calamități aferente anului 2023 și va fi elaborat actul normativ pentru plata despăgubirilor fermierilor afectați de secetă".

Rămâne de văzut, concret, cum va arăta această schemă de sprijin și care va fi cuantumul despăgubirilor. Cert este că ar fi o veste bună pentru fermierii gălățeni, dat fiind faptul că aceştia au fost printre cei mai afectați din țară (și) de seceta din 2023.

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2024 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.