Activitatea portuară, redusă drastic

Activitatea portuară, redusă drastic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Activităţile curente în porturile din Galaţi, Brăila şi Tulcea, administrate de APDM Galaţi, au fost întrerupte în totalitate din cauza condiţiilor hidrometeorologice nefavorabile, respectiv temperaturi scăzute şi gheaţă pe Dunăre. Potrivit APDM Galaţi, activităţile întrerupte vizează lucrările de reparaţii, întreţinere, semnalizare a infrastructurii portuare şi dragaj. De asemenea, operarea navelor se face cu dificultate.

„În porturile Galaţi, Brăila şi Tulcea activitatea de încărcare/descărcare se desfăşoară în condiţii de iarnă”, a declarat Gina Mirea, purtătorul de cuvânt al APDM Galaţi. Aceasta a arătat că, „în această perioadă există pericolul ca odată cu creşterea temperaturilor şi a a dizlocării gheţii, banchize de aproximativ 500 de metri pătraţi să antreneze în mişcare navele ancorate în rada porturilor precum şi pontoanele şi navele de mici dimensiuni acostate la cheu”.

În prezent, în rada porturilor administrate de APDM Galaţi sunt blocate zeci de barje ce aşteaptă descărcarea mărfii sau plecarea din port. Potrivit APDM Galaţi, în cazul acestor nave nu există riscul de a fi antrenate de banchizele de gheaţă. “Pentru orice eventualitate, prin comandamentul instituit la nivel de port, Căpitănia Zonală a dispus, prin avize către navigatori, tuturor armatorilor luarea de măsuri privind siguranţa navigaţiei şi a navelor în cauză, indiferent de poziţia ocupată în port. De asemenea, pentru eventualele evenimente de navigaţie s-au stabilit agenţi economici care să asigure contra cost orice intervenţie pentru repunerea pe poziţie şi asigurarea navelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al APDM Galaţi.

Citit 1877 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2012 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.