Lansare la Şantierul Damen: Draga „Ingulskyj” pleacă spre Ucraina (VIDEO)
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Lansare la Şantierul Damen: Draga „Ingulskyj” pleacă spre Ucraina (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă navă destinată operaţiunilor de dragaj a fost lansat, în această dimineaţă, la Şantierul Naval Damen Galaţi. Construită în mai puţin de un an, draga „Ingulskyj” urmează să fie preluată de compania ucrainiană State Enterprises Delta Pilot, cea care a comandat construcţia. Lansarea la apă a avut loc în prezenţa directorului general al Şantierului Naval de la Galaţi, Flemming Sorensen, şi a reprezentanţilor companiei beneficiare. „Ingulskyj” a avut-o ca naşă pe directoarea economică a Delta Pilot, Olena Usarova, cea care a spart sticla de şampanie de bordul navei, după încheierea discursurilor oficiale.

Draga proaspăt construită şi lansată la apă - în aplauzele constructorilor, ale proprietarilor şi ale invitaţilor - este o navă standard, complet automatizată, cu o lungime de aproape 60 metri şi o lăţime de 11 metri. Puntea principală e înaltă de patru metri, iar capacitatea totală de stocare ajunge la 750 de metri cubi. Propulsia navei se face cu ajutorul a două motoare diesel, fiecare cu putere de 339 KW, iar viteza maximă pe care o poate atinge „Ingulskyj” este de 8.5 KN. Ucrainienii o vor putea folosi pentru a draga până la o adâncime de 15 metri, cu ajutorul sistemului de dragaj cu tubulatură de aspiraţie şi refulare.

La construcţia navei, Şantierul Naval a lucrat în parteneriat cu DSGorinchem, Damen Dredging Equipment, Retec, Helmers, H&H, şi Muehlhan.

„În acest moment nu avem comenzi pentru construcţia altor nave de tip dragă. Totuşi, încărcarea şantierului pentru anul în curs este maximă. Am executat şi o navă pentru Olanda şi două nave de supraveghere pentru Angola. Pentru că avem multe lucrări, de la începutul acestui an, am angajat circa 120 de persoane”, a precizat directorul general al Damen Shipyard, Flemming Sorensen.

Citit 3360 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2012 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.