Reîncep lucrările în Gara Galaţi
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Reîncep lucrările în Gara Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Săptămâna viitoare încep lucrările de extindere a peroanelor din Staţia CF Galaţi, a anunţat, marţi, directorul regional al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Laurenţiu Seceleanu. "Este o lucrare complexă, care presupune mutarea stâlpilor de electricitate, prelungirea şi renumerotarea peroanelor, finalizarea pasarelelor de acces la peroane etc", a explicat Seceleanu.

Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect mai amplu, aprobat în 1988 de Consiliul de Stat comunist şi demarat în 1991, care a inclus şi construirea unei gări noi şi a unui dispecerat feroviar la Galaţi şi electrificarea liniei duble de cale ferată Barboşi-Tecuci-Doaga. Proiectul nu s-a încheiat nici acum, pentru că banii de la stat au venit cu ţârâita. "Au mai rămas de executat lucrări în valoare de 123 de milioane de lei, între care se numără şi sistematizarea dispozitivului de linii şi a peroanelor din Staţia Galaţi. Lucrările vor continua în limita alocaţiei de la bugetul de stat pe 2012, în cuantum de 10,2 milioane de lei", declara, în august, Seceleanu.

Lucrările din Staţia Galaţi, demarate cu ani în urmă de Unicom, vor fi continuate de o firmă specializată în sistematizarea liniilor şi a peroanelor.

 

Citit 4100 ori Ultima modificare Marți, 11 Septembrie 2012 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.