Cu cererea la primărie - Ajutoare pentru combaterea efectelor secetei

Cu cererea la primărie  - Ajutoare pentru combaterea efectelor secetei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii gălăţeni vor putea până pe 16 octombrie să depună cererile prin care să solicite ajutorul de minimis pentru combaterea efectelor secetei manifestate în anul agricol 2011-2012, informează APIA Galaţi. Acest ajutor se acordă fermierilor într-un cuantum de 100 lei pe hectar, pentru o suprafaţă cuprinsă între unul şi zece hectare.

„Cu alte cuvinte, indiferent de mărimea exploataţiei, acest ajutor se acordă în limita a zece hectare. Prin urmare, de exemplu, dacă un fermier are în exploatare 50 de hectare, el va primi ajutor doar pentru 10 hectare, respectiv o sumă totală de 1.000 lei. Factorii de decizie care au luat această măsură au vrut, probabil, să ajute în primul rând micii fermieri. Nu că marii fermierii nu ar avea nevoie de ajutor, dar, probabil, s-a ţinut cont şi de limitările bugetare…”, a arătat directoarea APIA Galaţi, Violeta Nanu.

Ajutoarele pentru combaterea efectelor secetei ar urma să ajungă la fermieri începând cu data de 1 noiembrie. Directoarea APIA Galaţi a precizat că toate cererile vor ajunge la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, dar pentru a se veni în sprijinul fermierilor, aceştia vor putea depune cererile pentru ajutoare la primăria pe raza căreia activează. „Ajutoarele se dau în baza unor documente: o cerere tip, care le va fi pusă fermierilor la dispoziţie, o copie după buletin şi o copie după cerere de plată pentru subvenţii pe suprafaţă depusă la APIA sau, în cazul în care nu au depusă o astfel de solicitare, se va depune o adeverinţă de la Registrul Agricol de la primăria de pe raza căreia activează, în care să fie specificată suprafaţa de teren deţinută”, a explicat directoarea APIA Galaţi.

Citit 1944 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Septembrie 2012 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.