Studenţii fac practică pe bani la Combinatul ArcelorMittal Galaţi

Studenţii fac practică pe bani la Combinatul ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 28 de studenţi şi absolvenţi de studii superioare participă la o şcoală de vară organizată de ArcelorMittal * În toată această perioadă ei trebuie să facă un proiect, iar în schimbul muncii prestate primesc salarii şi bonuri de masă


Într-o perioadă în care învăţământul din România, atât la nivel liceal, cât mai ales la nivel superior, pare că se rupe tot mai mult de piaţa muncii, ArcelorMittal a reînnodat tradiţia practicii pentru viitorii specialişti. 28 de studenţi de la Galaţi, dar şi de la alte centre universitare din ţară, în special de la specializări din domeniul metalurgic, participă, în această perioadă, la o şcoală de vară benefică pentru toate părţile. Studenţii sunt angajaţi practic pentru o perioadă de două luni, timp în care beneficiază de toate drepturile de care se bucură un angajat pe perioadă nedeterminată: stau la program, primesc salariu, primesc bonuri de masă, au zile libere. Evident, studenţii au şi obligaţii: sub îndrumarea unui mentor, trebuie să realizeze un proiect care să fie apoi implementat în departamentul în care a fost repartizat.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 2781 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.