Cât costă bradul de Crăciun în pieţele din Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cât costă bradul de Crăciun în pieţele din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu-s ieftinii brazii de Crăciun, dar nici mult mai scumpi decât anul trecut pe vreme asta nu sunt. În Piaţa Centrală, preţurile începeau, ieri dimineaţă, de la 45 de lei bradul înalt de vreun metru şi fără prea multe crengi. În hala unde vara se vând pepeni, cei mai ieftini pomi de Crăciun erau 50 de lei. Brazii importaţi din Olanda, bine «îmbrăcaţi» şi al căror parfum de cetină va învălui întreaga casă costă minim 100 de lei. Pentru un brad de vreo trei sau patru metri înălţime, preţurile ajung până la 600 de lei. Sigur că negocierea e mama reducerii, aşa că merită să trageţi de preţ cât puteţi.

Brazi naturali găsiţi şi prin hypermarketuri sau supermarketuri. Spre exemplu, la Real brazii mici, încă în ghivece, se vând cu 59,9 lei.

La Carrefour, în Shopping City, găsiţi şi brazi naturali, la 90 de lei sau la 129 de lei bucata. Preţul unui pom de Craciun artifical care să imite bine unul tăiat din pădure începe de la vreo 300 de lei. Trebuie să mai adaugaţi şi câteva crengi de brad natural, pentru care veţi plăti între trei şi cinci lei per bucată, dacă vreţi să miroasă a brad în casă. Sau veţi mai da măcar vreo 20 de lei pe un spray care imită mirosul de cetină. Oricum ar fi, dacă vă cumpăraţi brad acum, cu mai puţin de 45 de lei pentru unul pipernicit nu scăpaţi!

 

Citit 6682 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.