Vă rog să nu jigniți Întorsura Bulăului!

Vă rog să nu jigniți Întorsura Bulăului!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Stimați consumatori de covrigi și glume artizanale, vreau să vă spun că eu nu sunt chiar din Galați. Eu m-am născut la țară, într-un sat fără pescari, dar asta nu-mi dă dreptul să-i anatemizez pe înotătorii dadaiști din Șarul Dornei. Și o spun cu strângere de inimă, așa cum fac traficanții alegorici de organe, chiar dacă Buzăul nu este în Moldova. Ca să nu mai amintesc de faptul că vărul meu din Mizil este plecat din țară, în scop recreativ-compulsiv.

Nu vreau să insult pe nimeni, așa cum era să facă Maricel Ciolacu, atunci când a zis că Întorsătura Bulăului este în Covasna. Nu-mi dau seama de implicațiile acestui adevăr istoric și geografic, așa cum nu-mi explic de ce Marcel Ciolacu ar trebui să se simtă jignit, dacă cineva ar crede despre el că este moldovean. Maricel se numără printre privilegiații și norocoșii care au aflat că calul lui Ștefan cel Mare este cacofonie, nu iapă curgătoare, așa cum a zis presa. Ca să fiu cinstit până la capăt, Moldova n-a fost a lui Ștefan cel Mare și nici măcar a Cordunenilor, așa cum tot presa a scris.

Marcel Ciolacu este genul de politician simandicos și abil care, când se duce la farmacie, cere medicamente în funcție de zodia în care este născută mama farmacistei, nu înainte de tradiționalul dialog de politețe:

- Bună ziua, domnule Maricel!

- "Domnule" să-i spui lui Mitică Dragomir! Să-ți fie rușine!

* Cinci polițiști din Alba au fost obligați să presteze muncă în folosul comunității, după ce și-au decontat bani pentru vacanțe în care nici n-au fost.

Înainte de orice, dați-mi voie să-ntreb imprudent și inconștient: Alba se află în Moldova, în Buzău sau în vacanță? Răspunsul infantil este: DA, însă doar pentru a nu-l zăpăci de tot pe domnul Ciolacu. Revenind la cei 5 polițiști din Alba, aș vrea să emit o ipoteză riscantă: cel puțin 3 dintre polițiști au șanse să devină prim-miniștri. Cu condiția să-și convingă familia că "Alba", "Alba-Iulia" și "Alba-Neagra" sunt jocuri de noroc și, ca atare, trebuie scoase din județ sau chiar din țară. De o singură funcție nu se pot atinge cei 5 polițiști: cea de președinte al României. E imposibil ca, având aceeași funcție ca a lui Iohannis, să pretinzi că ai fost în vacanțe imaginare.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1534 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2024 14:41

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro