Negocieri pe noul Contract Colectiv de Muncă la ArcelorMittal Galaţi: ÎNCEPE LUPTA PENTRU SALARII în Combinat
Foto: Sursa foto: Arhiva "Viaţa liberă"

Negocieri pe noul Contract Colectiv de Muncă la ArcelorMittal Galaţi: ÎNCEPE LUPTA PENTRU SALARII în Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi încep astăzi negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, pe anul 2015. Din partea salariaţilor, la masa tratativelor se va aşeza Sindicatul Siderurgistul AMG, singurul din combinat care, potrivit Legii nr.62/2011 a Dialogului social, are reprezentativitatea necesară.

„Deocamdată este vorba de etapele preliminare, de stabilire a comisiilor de negociere, de prezentare a unor documente cu caracter tehnico-financiar”, a precizat Vasile Crişan, secretar general şi purtător de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG.

Desigur, cel mai sensibil subiect de discuţie între reprezentanţii salariaţilor şi reprezentaţii patronatului va fi noua grilă de salarizare. Cel mai probabil, liderii sindicali vor solicita creşteri salariale, dar, cum în ultimii ani acestea au fost foarte dificil de obţinut, rămâne de văzut cum se vor desfăşura negocierile. Deocamdată, fiind vorba de nişte discuţii de "tatonare", reprezentanţii celor două părţi s-au abţinut de la a veni cu detalii prea multe referitoare la modul de abordare a negocierilor pe marginea noului Contract Colectiv de Muncă. Cert este că discuţiile nu vor fi unele uşoare.

Teoretic, negocierile ar trebui să fie finalizate până la sfârşitul anului, însă au fost situaţii în care s-a ajuns la un acord după runde mai îndelungate, mergând chiar până la mijlocul lunii februarie. Cel mai probabil, rezultatul negocierilor va fi cunoscut până la mijlocul lunii ianuarie.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4351 ori Ultima modificare Joi, 13 Noiembrie 2014 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.