MAJORĂRI SALARIALE substanţiale pentru angajaţii din FINANŢE, pentru „eliminarea riscurilor”

MAJORĂRI SALARIALE substanţiale pentru angajaţii din FINANŢE, pentru „eliminarea riscurilor”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aproximativ 5.700 de salariaţi din Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice vor beneficia de majorarea salariilor de bază, în medie, cu 22 la sută, se arată într-un comunicat al MFP.

„În corelaţie cu atribuţiile şi complexitatea lucrărilor de la nivelul MFP, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP, pe de o parte, şi riscurile care pot interveni în lipsa unei salarizări corespunzătoare a acestora, pe de altă parte, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare s-a instituit acordarea personalului din cadrul MFP, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi ANAP a unei majorări salariale similare celei prevăzute la art. 2 alin.(1) din Legea nr.490/2004, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicat.

Potrivit MFP, activităţile complexe din instituţiile menţionate precum şi imperativul asigurării unei stabilităţi a personalului specializat din cadrul acestora justifică acordarea unei majorări salariale prin acordarea unui număr de 25 de clase de salarizare succesive.

„Acordarea acestei majorări salariale este de natură sa creeze o salarizare similară cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, care are atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene nerambursabile, dată fiind complexitatea similară a activităţilor desfăşurate”, se precizează în comunicat.

Citit 2119 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.