Cea mai ieftină piaţă rămâne cea din Micro 39

Cea mai ieftină piaţă rămâne cea din Micro 39
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţeanul care îşi face cumpărăturile din pieţe este, de regulă, un om în vârstă, cu venit lunar modest, care nu-şi permite să se lase încântat de diversitatea din supermarket şi, în consecinţă, să scoată din portofel câteva sute de lei la casă. Interesant este însă că şi în piaţă poţi plăti mai mult decât face. Avem, în Galaţi, pieţe ieftine şi pieţe scumpe. De ce, în condiţiile în care puterea de cumpărare e scăzută peste tot? Probabil că unii dintre precupeţi sunt negustori mai cumpliţi, iar alţii, mai miloşi cu clientul sau mai puţin pricepuţi.

Cea mai ieftină piaţă rămâne cea din Micro 39. Acolo, kilogramul de roşii costă trei lei, cel de castraveţi e 1,5 lei, ardeiul gras se dă şi cu doi lei, vinetele costă trei lei kilogramul, varza e 1,5 lei, iar ceapa, 2 lei, la acelaşi preţ cu morcovul. Ciupercile mari: 6,5 lei. Piersici am găsit cu 2,9 lei, iar caise, cu 3,5 lei kilogramul. Nectarinele: 4 lei.

În Piaţa Centrală, preţurile erau ceva mai mari. Roşiile se dădeau cu 5 lei şi chiar 5,5 lei (ca să nu-i punem la socoteală pe pseudoproducătorii care le dau şi cu opt lei). Castraveţii: tot 1,5 lei. Vinetele: 5 lei, deci cu doi lei mai scumpe ca în Micro 39. Piersicile sunt 3,9 lei (cu un leu mai scumpe ca în Micro 39), iar preţul caiselor ajungea la 5 lei, faţă de 3,5 lei în Micro 39.

Chiar puţin mai mari decât în Piaţa Centrală sunt preţurile din complexul Ancora. Acolo, însă, abia dacă mai putem vorbi despre comerţ în piaţă agroalimentară, deoarece Administraţia Pieţelor are doar câteva tarabe în zonă, de multe ori neocupate. Cei mai mulţi dintre comercianţi vând în spaţii comerciale. Roşiile se dau, în mod curent, la Ancora, cu 5,5 lei sau şase lei kilogramul. Castraveţii sunt doi lei kilogramul, iar vinetele costă cinci lei. Preţul caiselor este şase lei, iar al piersicilor ajunge la aproape cinci lei pe kilogram.        

Citit 3105 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.