Utilaje pentru serviciul de urgență din Rădești

Utilaje pentru serviciul de urgență din Rădești
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Rădești au sosit, zilele trecute, utilajele achiziționate în cadrul proiectului de dotare a serviciului voluntar pentru situații de urgență, în valoare de 30.000 de euro, din care contribuția de la bugetul local este de 25.000 de lei. Este vorba despre o remorcă și o cisternă de 5 tone, tip Romsan, pentru pompieri, dotată cu tun și pompă de apă. S-au primit, de asemenea, accesorii, care se pot monta la tractor, respectiv mătură de asfalt, și utilaje pentru buldoexcavator, precum cupă pentru săpat, furci de încărcat paleți etc. Printre achiziții mai figurează un cort pentru triaj în situații de urgență și un generator care poate alimenta cu energie electrică, la nevoie, o întreagă instituție publică.

Valoarea finanțării, obținute prin GAL Covurlui, de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), va fi remisă ulterior, în primă fază plățile fiind făcute din bugetul local. "Lucrăm la actele necesare pentru a primi banii de la AFIR", ne-a declarat primarul Ionel Popoiu.

În comuna Rădeşti funcționează un serviciu de urgență, organizat de un șef de serviciu și deservit de pompieri voluntari din cadrul primăriei și de cetățeni care beneficiază de venitul minim de incluziune. Serviciul voluntar de pompieri se poate constitui legal în comune, indiferent de numărul locuitorilor acestora.

Citit 1129 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2024 16:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro