Galațiul jumătăților de măsură

Galațiul jumătăților de măsură
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Da, al jumătăților de măsură când vine vorba de proiecte, de investiții, de lucrări.

Cu ce să încep? Păi cu drumul prin curtea Poliției de Frontieră. Perseverent ca picătura chinezească, un cititor fidel al ziarului îmi reamintește periodic, prin comentarii postate la articole, despre celebrul drum prin curtea Poliției de Frontieră. Acolo unde, așa cum am scris, Primăria nu a executat decât prima etapă a lucrărilor – măsurile compensatorii pe care Guvernul i le-a impus să le execute pentru a primi terenul pe care trebuia amenajată aleea de acces. Adică să-i refacă Poliţiei de Frontieră împrejmuirile, poarta, bariera şi punctul de control acces, reţeaua de drumuri, să repoziţioneze conductele de gaze şi apă, să refacă branşamentele, reţelele de canalizare şi electrice, să amenajeze o staţie mobilă de carburanţi şi o nouă rampă de spălare pentru vehiculele speciale din dotarea Poliţiei. Și când să se apuce și de drumul propriu-zis, terenul s-a reîntors în domeniul public al statului pentru că s-a împlinit sorocul celor cinci ani și jumătate pentru care ne fusese transmis. La începutul anului 2021, Galațiul a cerut din nou Guvernului terenul pentru drum. Și cu cererea a rămas. Ultimele informații datează din vară, dintr-un schimb de „focuri electorale”, ca să nu le spun „fumigene”. Proiectul drumului prin curtea Poliției de Frontieră era blocat la Ministerul de Interne. Dar important este că s-a făcut jumătatea care trebuia – măsurile compensatorii.

Cu ce să continui? Cu proiectul de modernizare a ultimelor nouă străduțe din Valea Orașului, care a început, după cum relatam în ziar, în august 2018. Și ghiciți ce! Pe o listă a lucrărilor aflate în execuție, cu termen de finalizare în 2024, – pe care Primăria ne-a transmis-o la cererea noastră – am găsit și modernizarea amintitelor străzi: Spaniolă, Decebal, Vadu Cărăbuș, Vămii, Siretului și Leului. Cu termen de finalizare în iunie 2024. Uite că au trecut șase ani! Hai că până la zece, cât a durat construcția centurii ocolitoare a Tecuciului nici nu mai e așa de mult!

Mai vreți investiții cu jumătate de măsură? Mai am. Pe aceeași listă furnizată de Primărie, tot cu termen de finalizare în iunie 2024, am mai găsit o lucrare: amenajare gură de evacuare în râul Siret a apelor uzate din Stația de Epurare a cartierului Dimitrie Cantemir. Pare că retrăiesc un soi de zi a cârtiței când scriu despre această stație de epurare. Și asta pentru că proiectantul a „desenat” stația de epurare, dar nu și scurgerea, iar de atâta amar de vreme se tot lucrează la soluție. Tot cu jumătate de măsură, din câte se pare.

Desigur, la așa proiecte măsurăm și noi cu ce putem, cu jumătatea ori cu sfertul de măsură. Dar cu supra-măsură, când e vorba de plăți din bani publici... Dar ăsta-i subiect pentru un alt editorial, nu-i așa?

Citit 4767 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 17:40

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

  • postat de Trandafirul Galben
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 13:06
    86.123.139.***
    Corect articol,în schimb domnul Primar și unii subalterni folosesc fără nerușinare și cu un comportament aproape mafiot,Poliția Locală care suspendă activitatea a zeci de Companii care nu sunt de ale casei,abuzând în formă continuată de "instrumentul - ACORDUL PRIMARULUI".
    Oribil!
    1
    16
  • postat de Alina I
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 11:53
    5.13.145.***
    De strada Libertatii nu mai zice nimeni nimic? De 25 ani așteptăm, și nimic!
    0
    12
  • postat de MM
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 10:24
    5.13.140.***
    De 34 de ani cel puțin în Galați, vrajelile electorale sunt de genul “piatra aruncată în apă!”
    Administrația aruncă vrăjeala, trimestrial sau semestrial, aplaudacii o răspândesc, iar naivii trăiesc cu speranța.
    Noapte bună Galați!
    Administrația locală, centrală și europeană, veghează pt binele t
    0
    20
  • postat de Un contribuabil
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 10:11
    86.124.200.***
    Exemplele pot continua și nu sunt puține! Centura mica a orașului care a rămas de izbeliște, semaforizarea inteligenta care nu are nici o eficienta, etc.
    0
    19
  • postat de florin
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 06:12
    86.124.202.***
    Doamna la statia de epurare jumătate din funcționării înalți ai primăriei trebuiau să fie în pușcărie!Pentru că dacă ne aducem aminte prima statie a fost furată!Apoi Parcul Industrial unde politicienii noștri au pus indicatoare prin oraș spre ceva ce nu exista!Și mai sunt!
    0
    21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.