Femeie, nu te vinde ieftin!

Femeie, nu te vinde ieftin!
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Departe de ideea că ar fi acceptabil ca un om, bărbat sau femeie, să fie de vânzare, la propriu sau la figurat, e bine de punctat că e de căpătâi să știm că alegerea celor cu care ne... adunăm în viață ne definește. Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești! Sună cunoscut, nu? Dar, de tot mai puține ori, calitatea umană învinge alte ”calități”, care, în timp, devin anateme imposibil de dus.

Fără să vreau și fără să fiu fan al unui anumit gen de reality-show, mi-a picat ochiul și timpanul pe una dintre cele mai idioate și probabil reprezentative expresii de-ale decăderii lumii în care trăim: un, să-i zicem, june foarte, dar foarte faimos printre puștoaice și tinere fără un anume scop în viață, intens promovat pe canalele comerciale și în modul online, lansează o cerere în căsătorie față de colega lui de show cu „toate stelele”: ”Vrei să fii femeia mea?” a sunat cererea agramatului cu pretenții de star, într-o discutabilă limbă română și urmată rapid de explicații: ”Eu nu prea le am cu cuvintele, dar o să-ți scriu o scrisoare pe care după ce o citești, te rog să o rupi!”. Câte lacrimi, suspine și leșinuri din partea fericitei pe care a lovit-o norocul la oră de maximă audiență!

Lăsând la o parte gluma și nemaipunând la socoteală că probabil se răsucesc în mormânt poeții, scriitori, mari artiști care s-au chinuit să zugrăvească în cele mai frumoase expresii iubirea și femeia, ne aflăm în fața unui adevăr criminal: standardele au ajuns atât de jos, și de la cei care oferă și de la cei care primesc, încât provoacă leziuni neuronale ireversibile oricui a avut șansa să vadă și altceva. E drept că un adevăr și un sentiment sincer pot fi exprimate și în cuvinte puține, și simple, dar fără a înjosi.

Problema este că tot mai multe fete - soțiile și mamele viitorului - nu se simt înjosite și consideră astfel de ”dovezi” ca fiind normale în lipsa unei educații sănătoase, care să le ridice standardele.

Acceptarea ”valorilor” bronzate la solar, tatuate și umflate cu steroizi, cu câteva cuvinte în vocabular, dar cu un munte de pretenții legate de țoale de firmă, mașini și imagine este una dintre cauzele din care astfel de specimene se perpetuează. Cu atât mai mult cu cât unele dintre ele devin ”faimoși”, ”all stars” sau alte bazaconii la care tineretul avid de ”glamour”, neînvățat cu munca și mai presus de orice regulă, cască gura cum n-a făcut-o niciodată în fața unei cărți sau a unei opere de artă. 

"Educă un băiat, și vei educa un individ! Educă o fată, și vei educa o comunitate” Fetelor, nu vă vindeți ieftin celor care consideră că strălucirea e mai importantă decât educația! Pentru că cei care nu au respect pentru propria educație nu vor avea nici pentru voi.

Citit 1569 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 16:01

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

  • postat de Vasile
    Duminică, 10 Martie 2024 22:22
    89.205.137.***
    Prin promovarea unor astfel de oameni televiziunea are un efect nociv asupra societatii. Dar motivul pentru care emisiunile de genul asta dainuie pe ecran este audienta pe care o au. Este deci un cerc vicios care trebuie intrerupt, dilema este insa cum sa o faci…
    0
    4
  • postat de infracționistu
    Sâmbătă, 09 Martie 2024 08:34
    128.127.117.***
    Ei e jmecheri.Iar ele e proaste.De aia parinții o cereau pe fete, de soții, pentru odraslele lor.Că ei odraslurile erau mămoase rău.
    11
    0
  • postat de Educator
    Sâmbătă, 09 Martie 2024 08:29
    89.136.185.***
    Felicitări! Corect! Dar de ce în „V.L” se scriu și articole în care se promovează și se provoacă patologicul? De ex.: despre „sexul” oral, și „sexul” anal cum că ar fi normale. Distrugem tineretul?! Distrugem viitorul?!
    5
    14
  • postat de Sorin
    Sâmbătă, 09 Martie 2024 07:16
    86.121.255.***
    Este un progres.Nu uitati ca venim dintr-o lumea in care mama si tata se duceau sa ceara fata.
    8
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.