Pui de lei, pui de PeSeDei

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Erori au fost, erori sunt încă/ Şi-or fi în neamul românesc!"… Ptiu, că m-a luat gura pe dinainte. "Eroi au fost, eroi sunt încă", suna cântecul ostăşesc „Pui de lei”, compus pe versurile lui Ioan Neniţescu. Da’ care eroi?! Că noi avem de-a face cu erorile „eroilor” zilelor noastre.

De la ce m-am luat? Logic că de la campania electorală, care-şi înfige colţii în spaţiul virtual şi real al Galaţiului. Şi măcar de-ar fi o bătălie de soluţii, de idei. De unde! Cu puţine excepţii, cam totul se reduce la un soi de „ba pe-a mamei tale”, ca să mă exprim elegant. Şi puii de lei care se întrec ca să ajungă la cârma oraşului sunt mai degrabă pui de… PeSeDei. Şi nu vorbesc doar de Ionuţ Pucheanu, liderul municipalei TSD, candidatul PSD la Primărie.

O să încep cu întâiul candidat care e şi primarul în funcţie, Marius Stan. E drept, cu acte în regulă, n-a fost membru PSD! Dar zău aşa, parcă-l văd în 2011 de-a dreapta liderului PSD, Victor Ponta. Sau era în 2014?! Nu, era şi în 2011, când a venit Ponta să liniştească apele candidaturilor USL la alegerile locale, şi în 2014, când Stan, primar UNPR, şi-a pus imaginea la dispoziţia candidatului PSD la preşedinţia României, pe imensul afiş de la Inelul de Rocadă. Şi o vorbă din bătrâni zice cam aşa: „Spune-mi cu cine te aduni, ca să-ţi spun cine eşti”. Iar dacă ne gândim bine că UNPR e, de fapt, un soi de copil din flori al PSD, tot a trandafiri începe să-mi miroasă. Că acum Marius Stan vrea să le plătească social-democraţilor toate poliţele, asta-i deja campanie electorală!

Nicuşor Ciumacenco, candidatul PNL la Primărie a fost social-democrat de prin 2003 (zic sursele mele) şi până în 2012, când şi-a dat demisia ca să candideze independent la Primărie. Mai mult, a fost liderul organizaţiei Tinerilor Social Democraţi vreo… opt ani! Parcă-l văd, în vara lui 2007, la cea de-a doua realegere a lui Dumitru Nicolae în fruntea municipalei PSD, când şi-a ridicat toţi juniorii de pe scaune anunţând triumfal că sunt "gărzile pretoriene ale partidului". De emoţie, lui Nicolae i-au dat lacrimile… ba şi lui Dan Nica i s-a umezit privirea! Despre faptul că a fost viceprimar PSD nu mai spun nimic.

Cătălin Cristache, candidatul PMP la Primărie, a fost şi el membru PSD, zic sursele mele că prin 2002-2005. De acolo a plecat în partidul lui Eugen Durbacă, PC. Dilema mea mare este dacă la PSD sau la PC a cunoscut-o pe Adelina Drugan, cea care astăzi face parte dintre activistele sale cele mai bătăioase. Păi Adelina, pe vremea când o chema Hristea, a fost capul organizaţiei judeţene a TSD! Că a plecat pe urmă la PC şi acum îi biciuieşte cu patimă pe foştii ei lideri e deja campanie electorală.

ALDE Eugen Durbacă… da, ştiu, despre el se poate spune că a fost social-democrat aşa cum e acum liberal tăricean. Şi, totuşi, istoric vorbind, Eugen Durbacă a fost nu doar membru PSD (pe vremea când se numea PDSR), chiar a câştigat al doilea mandat de primar al Galaţiului pe lista PDSR, ba în toamna aceea a prins şi un mandat de senator PDSR, pe care i l-a cedat lui Viorel Ştefan. E drept, Durbacă are la activ o listă lungă de formaţiuni prin care a trecut: PCR, USD, PDAR, PDSR, ApR, PD, PUR, PC şi ALDE, dar a trecut pe la trei trandafiri? A trecut. Şi chiar dacă nu va candida la Primărie, ci îl va trimite în luptă pe Cristian Dima, frâiele tot la el vor fi!

Concluzia? Păi, revenind la cântecul "Pui de lei", de la care am plecat, mă tem că la alegerile din iunie 2016 o s-avem de ales doar între nişte pui de PeSeDei!

Citit 2293 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2016 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.