Arta de a-ţi bate joc de gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Multe bazaconii s-au văzut în Consiliul Local, în care „onorabilii” aleşi ai gălăţenilor au făcut şi-au desfăcut destinele urbei. S-au dat pe faţă şi destulă prostie, şi interese meschine, şi trădări sau alianţe de convenienţă, cât despre orgolii, ce să mai zicem? Dar mai mare brambureală ca acum, mai multă neghiobie, parcă niciodată nu s-a pomenit în chinuita noastră democraţie locală! Iar dacă vreodată se va scrie o carte despre arta de a-ţi bate joc de gălăţeni, atunci, cu siguranţă, păţania din ultima şedinţă de a CL Galaţi va figura „cu litere de aur” în calendarul politicii care naşte monştri. Parcă tot somnul raţiunii s-a sublimat în acea picătură care a umplut paharul proastei administraţii!

Desigur, dacă încă mai sunteţi branşaţi la sistemul centralizat de teroficare, aţi înţeles despre ce este vorba: Fix la ora 22.30, în tot oraşul, miercuri, Electrocentrale a oprit robinetul pentru că, în (ne)mărginita lor înţelepciune, consilieri locali au fost mai preocupaţi de cotonogelile politice decât de a discuta ce mama mă-sii fac cu Calorgalul, care iar nu are cu ce să plătească agentul termic necesar asigurării apei calde în târg. Societatea cu pricina calcă repede - repejor pe urmele defunctului Apaterm, se umflă iar ca o gogoaşă cu angajaţi care se bat de muscă, milioanele se adună stivă la capitolul pierderi, fără însă avea nici investiţii, nici vreun plan coerent de a scăpa de rău-platnici sau de a salva ce se mai poate salva din sistemul public de termoficare. Tot cârpeli şi tot cu pălăria întinsă la bugetul public se ajunge pentru a amortiza din dezastrul croit cu bună ştiinţă de cei care i-au găsit societăţii de utilităţi mai degrabă utilitate electorală, decât pe cea de a asigura gălăţenilor servicii de calitate la preţuri decente.

Să se discute despre toate astea în CL? Ţi-ai găsit! Ne durea mai mult de apa caldă, dar toate discuţiile aleşilor noştri au alunecat, inevitabil, spre „păcatul original” al constituirii CL, spre legalitatea sau ilegalitatea acestuia, iar problema cu adevărat importantă pentru cetăţeni a rămas în aer.

Ne-ar fi plăcut ca în sală, martori la acest talmeş-balmeş, să fie şi corifeii politicii gălăţene care au tras sforile să iasă acest Consiliu de o natură, inclusiv legală, atât de incertă. Vă mai amintiţi? Parcă şi acum avem în faţa ochilor fotografia, mai din iunie, cu cei trei crai de inimă roşie - Durbacă, Nica şi Chebac - legitimând, de pe tuşă, jocurile care se făceau la constituirea CL. Mai preocupaţi au fost aceştia să-l calce în picioare pe Marius Stan, să-i mai frigă vreo două, golăneşte, cât încă se afla la pământ, decât să avem un Consiliu Local echilibrat şi care să reflecte, cu fair-play, rezultatul alegerilor locale. Nu s-a ţinut cont nici de electorat, nici de vot, nici de minima decenţă pe care ar trebui să o ai chiar şi faţă de un adversar. Cu dispreţ, „tătucii” de partid au considerat că au Galaţiul din nou la picioare, iar acum, când Justiţia le arată obrazul, parcă nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase! Marii „dulăi” au dispărut de pe firmamentul spaţiului public, lăsând „căţeii” din haitele de partid să mârăie în locul lor.

Nu vă faceţi iluzii. N-am văzut formaţiune care, în alegeri, să nu fluture steagul „schimbării”. Uitaţi-vă însă cine este în spatele scenei politice şi o să vedeţi aceleaşi personaje sinistre care au îngropat cu zile Galaţiul! N-ai loc de ei nici în politică, nici în Consiliul Local, cât despre apa caldă, ce să mai spunem? Ne-ar prinde bine, totuşi, şi nişte duşuri reci, poate ne mai trezim la realitate şi mai scăpăm de „râia” ce se ţine scai de capul nostru.

Citit 2733 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.