A început înscrierea la clasa pregătitoare

A început înscrierea la clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Părinţii copiilor care până 31 august împlinesc 6 ani îi pot înscrie, de joi, la clasa pregătitoare. Cererile se pot depune până pe 26 martie, direct la şcoală pe care părintele şi-o doreşte pentru copil sau pe formularul online disponibil pe edu.ro. Părintele îşi poate înscrie copilul la şcoala de circumscripţie, şi atunci elevul este automat înscris, sau la orice altă unitate de învăţământ – dar aici va fi admis numai dacă mai rămân locuri libere, după ce au fost înscrişi elevii de circumscripţie.

Cererile trebuie validate la şcoala la care se solicita înscrierea copiilor, de luni până vineri între orele 8,00-18,00, dacă formularele sunt depuse on-line.

Pe 27 martie, se va face repartizarea la şcolile de circumscripţie a copiilor pentru care părinţii au solicitat acest lucru. Între 27 şi 28 martie se va face admiterea sau respingerea la şcolile care nu sunt de circumscripţie, în funcţie de numărul de locuri rămase libere şi de criteriile generale şi specifice de departajare.

Pe 29 martie se va face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au cerut înscrierea la altă şcoală, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri, iar pe 30 martie se vor afişa în şcoli şi pe site-urile inspectoratelor listele cu elevii înmatriculaţi, cu numărul de locuri rămase libere şi cu copii neînscrişi după prima etapă.

Actele necesare sunt: cerere-tip de înscriere, o copie şi originalul după actul de identitate al părintelui, o copie şi originalul certificatului de naştere al copilului, o copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare.

Citit 1161 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2018 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.