Concurs pe meserii pentru elevii cu dizabilităţi

Concurs pe meserii pentru elevii cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi" din Galaţi a fost gazda concursului regional "Meseria, calea spre succes", dedicat exclusiv elevilor cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile de profil din ţară. Au participat 78 de elevi din 12 unităţi şcolare din Galați, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Huşi, Buzău, Piatra Neamţ, Timişoara, Mihălceni, Cluj-Napoca, Botoşani, Iaşi.

Concursul a avut loc pe şase domenii: Turism şi alimentaţie, Estetica şi igiena corpului omenesc, Mecanică, Fabricarea produselor din lemn, Industrie textilă şi pielărie, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice şi a s-a desfăşurat sub forma unei probe practice, în cadrul căreia elevii au avut oportunitatea de a-şi dovedi calităţile profesionale, necesare domeniului de pregătire. Şi au reuşit din plin acest lucru, impresionând prin cunoştinţele şi îndemânarea de care au dat dovadă.

Pe lângă numeroasele şi meritatele premii din final, acest concurs a oferit atât elevilor, cât şi profesorilor multe alte beneficii - de a-şi dezvolta spiritul competiţional, de a descoperi oameni şi experienţe noi, de a lega prietenii, de a împărtăşi opinii şi bune practici din activitatea desfăşurată. Concursul nu se opreşte aici, întrucât în luna mai a acestui an, va avea loc şi o a doua secţiune a sa, intitulată „Pot să fiu mai bun!”, care va îmbrăca forma unui concurs, cu participare indirectă, pe cultură generală şi la care şcoala gazdă aşteaptă o cât mai bogată participare.

Citit 1783 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2018 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.