Acord de colaborare cu Republica Moldova

Acord de colaborare cu Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O nouă colaborare între profesorii gălățeni și cei din Republica Moldova a fost parafată, săptămâna aceasta, la Galați. Astfel, Colegiul Național de Comerț din municipiul Chișinău s-a înfrățit cu Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din municipiul Galați.

"În urma demersului întreprins de Asociația Obștească «Luceafărul Răutului» din orașul Florești, Republica Moldova, s-a încheiat acordul de colaborare și înfrățire între Colegiul Național de Comerț al ASEM din municipiul Chișinău și Colegiul Economic «Virgil Madgearu» din municipiul Galați. În urma acestei inițiative vor fi realizate proiecte educaționale în comun, care sunt rezultatele firești ale schimbărilor intervenite în viața instituțiilor de învățământ ce s-au transformat treptat din organizații rigide în organizații flexibile, care au drept scop produsul final - tânărul pregătit din toate punctele de vedere pentru integrarea profesională", ne-a spus emoționată Liliana Leontiev, președinta Asociației Obștești «Luceafărul Răutului» din Florești.

Aceasta ne-a mai spus că la baza acordului stă schimbul de experiență, realizat prin desfășurarea unor activități în comun, inclusiv parteneriate pentru accesarea fondurilor financiare europene, organizarea de acțiuni educaționale formale, non-formale și informale menite să întregească cultura națională, istoria, valorile și tradițiile românești. "În urma acordului, se vor derula proiecte și activități ce vor avea impact pozitiv asupra educației, comunității și întregii societăți", a concluzionat Liliana Leontiev.

Profesoara din Republica Moldova nu este la primul parteneriat cu școli și licee din Galați, reprezentativă în acest sens fiind colaborarea cu Școala Gimnazială din Șendreni.

Citit 1636 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 12:41

1 comentariu

  • postat de Mihnea
    Miercuri, 15 Februarie 2023 18:15
    5.13.147.***
    Oare de ce nici o unitate de invatamant de prestigiu din vestul Europei nu vrea sa se înfrățeasca cu Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din municipiul Galați ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.