Angajații din învățământ, nemulţumiţi de oferta Guvernului: „Vrem acte, legi, nu vorbe!”

Angajații din învățământ, nemulţumiţi de oferta Guvernului: „Vrem acte, legi, nu vorbe!”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aşa cum am scris, vineri, 9 iunie, angajații din învățământ au ieșit în număr mare pe străzi în majoritatea orașelor din țară, dar și în București. Weekendul a fost pentru ei unul marcat de procente amestecate și decizii pe care ar fi trebuit să le ia la foc automat, în puterea nopții.

Deși Ligia Deca anunță sus și tare în toate emisiunile televizate că de luni activitatea în școli va fi reluată, angajații din învățământ par să fie mai uniți ca niciodată și o contrazic vehement. „Vrem acte, legi, nu vorbe. Și nu înțelegem cum se poate ca acestea să fie emise peste noapte și trimise liderilor noștri de sindicat. Nu renunțăm. Nu avem încredere în actuala clasă politică. Ne-au amețit cu procente și variante, dar care sunt aceeași Mărie, cu altă pălărie. De luni greva generală continuă. Nu vom intra la ore, așa cum zice Deca”, ne-a declarat telefonic, duminică, un cadru didactic din Galaţi. Situația este cu atât mai tensionată, cu cât se apropie examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Nici acest lucru, însă, nu pare să îi determine pe angajații din învățământ să încheie conflictul de muncă și să se întoarcă la catedră pentru a finaliza anul școlar.

Pentru a mai îndulci totuși situația, cadrele didactice promit că vor organiza, în clase, alături de elevi, festivități specifice finalului de an școlar, fără însă a încheia mediile și a face celelalte situații școlare necesare la fiecare sfârșit de an școlar. Timp de aproape o lună de zile, „Viața liberă” a prezentat în exclusivitate și obiectiv situația din oraș în ceea ce privește greva din educație, aflându-se în stradă, în mijlocul manifestanților, pentru a relata cât mai corect și fidel evenimentele. Și de această dată vom reveni cu noi amănunte imediat ce vom intra în posesia lor.

Citit 1277 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 18:06

3 comentarii

  • postat de Donose Alina
    Luni, 12 Iunie 2023 18:02
    89.39.81.***
    Ar trebui guvernul sai trimită sa de-a si ei examen sibpe baza rezultatului sa ia salariul marit la 4 ore prestate din o mie de vacante sant muncitori care muncesc 10 ore pe bani mai putini ce mai vor
    0
    0
  • postat de Traian
    Duminică, 11 Iunie 2023 18:15
    5.14.137.***
    Si asa e programa foarte incarcata de s-a ajuns la predarea limbii japoneze in scoli. Sa mai plece din ei ! S-au le lipsește demnitatea să plece ?
    0
    0
  • postat de Gigel
    Duminică, 11 Iunie 2023 18:04
    5.13.228.***
    Asteptam sa vedem profesorii la coada la fisc sa se inregistreze si sa plateasca taxele aferente sedintelor de pregatire.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.