Sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic

Sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Andrei" din Galaţi a marcat joi, 15 iunie, în grădina de vară a Muzeului Eparhial, sfârșitul anului școlar. La festivitate a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

"După cuvântul de binecuvântare al Părintelui Arhiepiscop, a urmat programul cultural-artistic special pregătit pentru această zi şi intitulat sugestiv "Cântecul vârstă nu are. Cântecul e sărbătoare". Momentele poetice au fost împletite armonios cu cântece religioase, patriotice şi populare, dar şi cu interpretări deosebite ale unor piese muzicale din repertoriul naţional şi internaţional", se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

După programul artistic, ierarhul locului a dialogat cu elevii, a recitat versuri eminesciene şi împreună cu cei mici a mers în capela instituţiei de cultură, unde au rostit rugăciuni, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în anul şcolar care tocmai s-a încheiat.

La final a avut loc o festivitate de premiere, în cadrul căreia chiriarhul Dunării de Jos a oferit diplome şi premii, ca răsplată pentru efortul intelectual depus în cursul anului şcolar 2022-2023, binecuvântându-i şi felicitându-i atât pe elevi, cât şi pe profesorii şi părinţii lor pentru frumoasele roade ale activităţii şcolare.

În acest an, la Seminarul Teologic din Galaţi, 225 de elevi au încheiat ciclul primar, 118 elevi ciclul gimnazial şi 124 de elevi ciclul liceal.

Citit 1603 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.