Acţiuni de prevenţie ale polițiştilor în mijlocul liceenilor gălăţeni

Acţiuni de prevenţie ale polițiştilor în mijlocul liceenilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vineri, 15 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Galați au acționat în apropierea unităților de învățământ preuniversitar din zona de competență teritorială a Secției 4 Poliție Galați, în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic. De asemenea, polițiștii au acționat și pe linia prevenirii absenteismului școlar și a delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente instituțiilor școlare, dar și pentru combaterea traficului și consumului de droguri și băuturi alcoolice în rândul elevilor.

"Astfel de activități au fost efectuate atât în incinta unităților de învățământ și în imediata apropiere a acestora, la localurile de alimentație publică tip cafe-bar sau în săli de jocuri electronice tip casino/slot-machine. Cu această ocazie au fost identificați şapte elevi din clasele a X-a şi a XI-a care absentau de la orele de curs și se aflau în afara unităților de învățământ. Aceștia au fost prezentați conducerii liceelor și, ulterior, au revenit la ore. Acțiunile de acest gen, care au ca scop principal activitatea de prevenire pentru buna desfășurare a activităților în unitățile școlare, vor continua și în perioada următoare pe raza județului Galați, atât în mediul urban, cât și în cel rural", ne-a declarat Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

Citit 1480 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 11:31

4 comentarii

  • postat de Poliția apără infractorii
    Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 06:39
    51.179.39.***
    Nu pentru asta sunt plătiți? Mai sunt plătiți Și sa combată traficul de droguri și nu să îl protejeze. Îmi fac griji pentru că polițiștii sunt corupți și mai periculoși decât interlopii.
    0
    0
  • postat de Fugiți
    Vineri, 15 Septembrie 2023 19:17
    51.179.39.***
    Poliția este un pericol la adresa siguranței cetățenilor. Sa nu omoare copiii , sa dea cu masina peste ei sau sa le vândă droguri. Sunt in stare hoții ăștia șpăgari de stat.
    0
    0
  • postat de fara educatia familiei nimeni nu poate indrepta comportamentele copiilor
    Vineri, 15 Septembrie 2023 18:29
    89.39.81.***
    eu vreau sa multumesc politiei nationale care prin serviciul de competenta vrea sa trezeasca mintea si gindirea liceenilor, chiar clase superioare de gimnaziu legate de comportament deviant, agresiv, consum de alcool sau droguri. pacat, problema pleaca din familie.
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Vineri, 15 Septembrie 2023 18:20
    5.13.238.***
    Incet incet se intorc vechile obiceiuri din Epoca de Aur. Pentru ca invatamantul este gratuit plus o multime de alte facilitati (transport gratuit etc), ar trebui IMPUTAT parintilor TOATE facilitatile acordate de stat (in cazul absentelor), pentru ca parintii sa isi asume responsabilitatea educatiei
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.