Peste 40 de distincţii la olimpiade pentru elevii gălăţeni
Foto: Foto: Eugen Dan Drăgoi

Peste 40 de distincţii la olimpiade pentru elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Colegiul „Vasile Alecsandri” a adunat 16 premii şi menţiuni, Liceul de Artă – 11, iar Colegiul „C. Negri” – 6 * Cinci calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale *

Elevii care au reprezentat Galaţiul au adunat în această primăvară 43 de premii şi menţiuni la fazele naţionale ale olimpiadelor la diferite discipline. E de aşteptat ca bilanţul final să fie şi mai bun, având în vedere că în luna mai se vor mai desfăşura o serie de alte concursuri. Având în vedere că regulamentele de anul acesta au permis acordarea de mai puţine premii şi menţiuni, comparativ cu anii anteriori, putem concluziona că „recolta” este destul de bogată.

Cei 11 pentru primul loc

Dintre cele 11 premii I obţinute anul acesta, şase aparţin elevilor de la Liceul de Arte: Georgiana Ghidesa, Aida Ursu şi Bogdan Gabără (la arte plastice) şi Andra Andrei, George Vârban şi Alexandru Duda (la muzică). Aceştia au mai primit şi patru premii speciale.  „Elevii de la „Cuclin” au obţinut cele mai bune rezultate din ţară, anul acesta”, a declarat inspectorul Eugen Dan Drăgoi.

Tot pe primul loc pe ţară s-au clasat şi olimpicii de la geografie, disciplină la care s-au obţinut două premii I de către Şerban Bratu (CNVA) şi Cosmina Albulescu (Pedagogic).  Şi inspectorul de la această disciplină, Marius Puţanu, s-a lăudat că cele două premii I au clasat Galaţiul pe primul loc între echipele din ţară. 

O surpriză frumoasă a fost mezinul lotului de la fizică – Alexandru Halip (Şcoala Nr. 5), care a luat premiul I la clasa a VI-a, dar şi Andreea Călimănescu (Colegiul „Spiru Haret" Tecuci) care s-a întors cu locul I la limba şi literatura română. Iustina Ghimbăşanu de la Pedagogic a adus primul loc la limba franceză.

Pe locul al II-lea s-au clasat elevii Alina Cristea (Şc. 29) la română şi Marian Enache (Seminarul Teologic) la artă iconografică. Colegul său Valentin Seciu a primit premiul al III-lea, la aceeaşi specializare, iar Ştefan Eniceicu de la CNVA a primit aceeaşi distincţie la fizică.

24 de menţiuni şi premii speciale

În afară de cele patru premii speciale de la Arte, s-au mai obţinut 24 de menţiuni şi premii speciale: la limba română – Cătălina Frâncu şi Anca Pocora (ambele de la CNVA), Diana Constantin (Şc. 13) şi Sabina Chirilov (Şc. 28); la engleză – Teodora Manea şi Alexandru Grigoraş (ambii de la CNVA); la ştiinţe sociale – Cristiana Hulea (CNMK), Simona Chiriac (Pedagogic) şi Laura Avram (CNVA); la matematică – Cristian Chirac (CNVA);  la fizică – Mihai Răcoreanu (CNVA), la chimie  - Robert Cristian, Iulia Enache, Cristiana Bănilă şi Adrian Murariu, toţi de la CNVA, şi Mirel Neagu („Cuza”); la geografie – Ioana Ciofu, Georgiana Dediu şi Mădălina Popa (de la Pedagogic), la astronomie – Angelica Popa (Şc. 9) şi Mihai Răcoreanu (CNVA); la informatică Tudor Profir şi Ştefan Eniceicu (de la CNVA) şi la teatru - premiul special pentru opţiune repertorială – Nicoleta Zaharia (Liceul de Artă).   

CNVA, Arte şi Pedagogic în topul olimpicilor

Aşa cum se poate observa, sunt trei licee care au strâns cele mai multe premii anul acesta: CNVA cu 16 distincţii, Liceul de Arte cu 11 şi Pedagogicul cu şase.  

Ar  mai fi de adăugat că avem deocamdată cinci calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale:  Mihai Răcoreanu la fizică şi astronomie, Angelica Popa – la astronomie, Dan Dănăilă – la matematică şi Andrei Murariu – la ştiinţele Pământului.

Menţionăm că au mai fost acordate, de către societăţile de profil, medalii la disciplinele matematică şi fizică, dar acestea nu sunt incluse în listele cu distincţii acordate de minister. Numele olimpicilor menţionaţi mai sus au fost obţinute de pe site-ul www.olimpiade.ro, deoarece reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu ne-au pus la dispoziţie o listă completă cu rezultatele din acest an.

Citit 6066 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.