Liceenii pot alege cariera militară

Liceenii pot alege cariera militară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceenii care doresc să îmbrăţişeze o carieră se pot înscrie la academile Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu şi cea a Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, cu durata de studiu de trei ani, la Academia Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa - cu specializare în hidrografie şi echipamente navale (patru ani) şi la Institutul Medico-Militar Bucureşti, durata de studiu cinci ani.

„Aspiratul la o carieră militară trebuie să fie înmatriculat în ultimul an de liceu şi înscris la bacalaureat. Cei care au terminat liceul, trebuie să nu depăşească vârsta de 26 de ani (şi de 24 pentru piloţi) şi să  aibă bacalaureatul luat”, spune colonel Sorin Traian, comandantul Centrului Militar Judeţean Galaţi.

Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, să aibă sănătatea „de fier”, comportament moral şi psihic ireproşabil şi să nu fie urmăriţi penal. Admiterea constă  în două probe; prima psihologică şi sportivă care este eliminatorie şi a doua - examen scris la disciplinele studiate în liceu.

Mai multe relaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0236/497.031.

Citit 2592 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.