Tecuci - Tabla fermecată de la "Spiru Haret"

Tecuci - Tabla fermecată de la "Spiru Haret"
Clara Moraru a oferit burse şi a făcut nenumărate donaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Cea mai nouă achiziţie de tehnică modernă a Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Tecuci este o tablă fermecată! Provenită dintr-o donaţie, „tabla interactivă” vine tocmai din Luxemburg şi am găsit-o la post în Laboratorul de Informatică „Clara Moraru” al şcolii, urmând să mai vină şi altele. Tabla nu are nevoie de cretă, nu are nevoie de burete: este electronică, pe ea se poate şi scrie, dar şi proiecta imagini şi executa tot felul de aplicaţii – ceva ca în „Star Trek”!

Povestea donaţiei este de-a dreptul emoţionantă, ea venind de la o fiică a Tecuciului, o fostă absolventă a şcolii care nu şi-a uitat obârşiile. Profesoara Clara Moraru, fostă absolventă a colegiului, a făcut frumoasă carieră internaţională: este acum proprietara unei şcoli din Luxemburg, dedicată studiilor filologice după metode ultramoderne, un profesor de acolo având deja o întâlnire cu elevii colegiului tecucean.

Burse de 600 de lei pentru olimpici şi trei laboratoare

Am aflat de la directoarea  adjunctă, prof. Rodica Cristovici, că tecuceanca din Luxemburg a instituit, de trei ani, şi şase burse de câte 600 lei, olimpicii fiind primiţi şi la Luxemburg, ocazie cu care s-au strâns fonduri pentru următoare donaţii. Clara Moraru, al cărui nume figurează pe uşa laboratorului, a trimis deja la Tecuci, anul trecut, trei camioane cu donaţii pentru sinistraţi: haine noi, jucării etc. Dar şi o sută de calculatoare: jumătate la „Haret”, jumătate la Şcoala Gimnazială nr. 8, unde de asemenea românca de mare suflet a învăţat.  

În şcoli din oraş au ajuns şi alte calculatoare, de la acelaşi expeditor: Clara Moraru, Luxemburg. Calculatoarele, spune directoarea adjunctă, sunt chiar mai performante decât cele primite prin programul Ministerului Educaţiei. Acest echipament provine de la Consiliul Europei, unde computerele se înlocuiesc anual, cele scoase din uz fiind donate, dna Moraru reuşind să intermedieze. Camioanele profesoarei românce din Luxemburg vin de două ori pe an acasă. Astfel, „Spiru Haret” dispune de nu mai puţin de trei laboratoare de Informatică perfect echipate !

Citit 2594 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.