Consorţiu doctoral francofon, coordonat de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi

Consorţiu doctoral francofon, coordonat de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu anul universitar 2014 – 2015, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (FSIA) din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi va coordona un consorţiu doctoral regional în domeniul Ştiinţe şi tehnologii. Este vorba despre un proiect câştigat prin Agenţia Universitară Francofonă, de către Departamentul Ştiinţa Alimentelor, Ingineria Alimentelor şi Biotehnologii Aplicate al acestei facultăţi.

Aşa cum am aflat de la prof. dr. ing. Camelia Vizireanu, directorul departamentului, din consorţiul numit Colegiul Doctoral Francofon „Biotech” fac parte alte trei instituţii de învăţământ superior: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Universitatea Tehnică a Moldovei, din Chişinău. Consorţiul va funcţiona timp de patru ani şi presupune formarea de doctoranzi în cotutelă (câte zece doctoranzi francofoni pe an), dar şi organizarea în comun a unor aplicaţii practice şi a altor activităţi ştiinţifice şi de cercetare. 

Prin intermediul Agenţiei Universitare Francofone, cele patru instituţii de învăţământ superior vor strânge relaţiile şi cu alţi parteneri din Franţa. În acest sens, la începutul lunii februarie cadrele didactice gălăţene se vor întâlni cu omologi de-ai lor de la Universitatea din Lille, Franţa, pentru a stabili direcţiile de colaborare în domeniul Ştiinţe şi biotehnologii.

La FSIA funcţionează deja o Şcoală doctorală, cea de Biotehnologii, reactivată în 2010, după o întrerupere de câţiva ani. Cu alte cuvinte, din anul universitar următor, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor vor funcţiona două şcoli doctorale.

Citit 1455 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.