Ce părere au profesorii despre simularea la matematică

Ce părere au profesorii despre simularea la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

I-am întrebat pe câţiva profesori de specialitate dacă matematica va fi piatra de încercare la Bacalaureatul 2014. 

Prof. Laura Marin, inspector şcolar general: "Depinde de gradul în care elevii au conştientizat aceste rezultate, de structura şi de dificultatea subiectului care va pica la bacalaureat. Şi elevii ar trebui să se implice mai mult. Profesorii îşi dau interesul, programează ore de pregătire suplimentară la şcoală, dar trebuie ca elevii să vină! Oricum, în mod categoric, rezultatele de la examenul din vară vor fi mai bune".

Prof. Romeo Zamfir: "În general, matematica a fost o probă mai grea la bacalaureat, dar subiectele sunt de dificultate obişnuită, deci nu cred că ar trebui să scădem dificultatea subiectelor pentru examenul din vară. Elevii în cauză ar trebui să se pregătească mai bine. Dacă nota de la simulare a fost aproape de 5, atunci cu siguranţă se poate progresa. Dacă a fost 1-2, e greu de crezut că se pot recupera cunoştinţele. Oricum, simularea examenului e tratată cu ceva mai mare lejeritate, aşa încât cred că la bacalaureat vor fi note ceva mai mari".

Prof. Mitică Dudău: "Cred că, pentru că elevii află că notele nu vor fi trecute în catalog, ei nu acordă aşa mare importanţă probei. Deci nota nu relevă chiar exact cunoştinţele lor. Însă, dacă toţi elevii de la o şcoală pică proba de simulare, lucrurile nu sunt chiar în regulă. Dacă te aştepţi ca la examenul de bacalaureat promovabilitatea la nivelul unei clase să fie sută la sută, atunci ar trebui ca la această simulare să fi fost de 70 - 75 la sută".

Citit 2415 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.