Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, în vizită la Galaţi

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, în vizită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, precum şi un secretar de stat din Ministerul Educaţiei şi Cercetării s-au aflat, ieri, la Galaţi, de Ziua Cercetării şi a Cercetătorului. Într-o conferinţă de presă, Mihnea Costoiu a ţinut în primul rând să îi felicite pe reprezentanţii Universităţii "Dunărea de Jos" pentru ultimul proiect de cercetare câştigat în domeniul acvaculturii, în valoare de şase milioane de euro.

Întrebat dacă cercetarea românească are ce sărbători, mai ales în condiţiile în care este lovită în continuare de subfinanţare, Mihnea Costoiu a spus că “trebuie să privim realist şi în context naţional şi european”. “Şi eu declar că nu avem bani pentru cercetare, dar universităţile au atras, până în 2013, prin programul Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice, doar 17 la sută din fonduri, iar la nivelul întregii ţări şi mai puţin, doar 7 la sută. Pe de altă parte, până anul trecut, nu s-a făcut nimic, din punct de vedere economic, pentru companiile care investesc în cercetare”, a mai spus ministrul delegat. Costoiu a anunţat că ministerul va semna contractele de acordare a burselor cu cei peste 70 de bursieri doctoranzi şi post-doctoranzi de la Galaţi abia săptămâna viitoare, cu o întârziere de cinci luni.

După vizita de la universitate, unde, printre altele, a văzut platformele de cercetare de la Departamentul de Piscicultură, staţiile-pilot de bere şi lapte, bazinul de carene al Facultăţii de Arhitectură Navală, laboratoarele de mediu de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, precum şi staţia-pilot de carne, ministrul delegat urma să se întâlnească şi cu reprezentanţi ai mediului preuniversitar gălăţean, iar apoi să participe la conferinţa naţională a studenţilor şi medicilor rezidenţi.

Citit 2752 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.