Un sfert dintre ŞCOLILE Galaţiului au intrat ÎN ŞANTIER

Un sfert dintre ŞCOLILE Galaţiului au intrat ÎN ŞANTIER
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 5.000 de elevi şi 14 unităţi de învăţământ sunt afectate de şantierele care vor da cursurile peste cap * Conducerea ISJ susţine că n-a putut refuza oferta Primăriei, întrucât sunt investiţii necesare, iar autorităţile locale au promis că totul va dura doar trei  luni


Peste 5.000 de elevi din 14 unităţi de învăţământ au intrat chiar la început de an şcolar în şantier. În loc să se concentreze asupra procesului de învăţământ, directorii unităţilor respective sunt obligaţi să refacă orarele, să împartă elevii pe trei schimburi, pentru că e clar, timp de trei luni, nu se va putea învăţa la etajele superioare, întrucât se montează şarpante.

Unităţile de învăţământ afectate de această situaţie începând cu data de 29 septembrie sunt Colegiul Tehnic „D. Moţoc”, Liceul Teoretic „E. Racoviţă”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Naţional „C. Negri”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnologic „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” şi Şcolile Nr. 3, 10, 17, 22, 31, 40 şi 41.

Directorii unităţilor menţionate cu un ochi râd şi cu unul plâng. Se bucură, bineînţeles că s-au alocat bani pentru investiţii în şcolile pe care le conduc, dar ar fi fost şi mai fericiţi ca acest lucru să se fi făcut în vară, când nu s-ar fi perturbat procesul de învăţământ şi ar fi fost şi vremea mai prielnică.

„Sperăm să nu dureze mai mult decât au spus”

Nici conducerea ISJ nu se simte prea confortabil că un sfert dintre şcolile şi liceele din municipiul Galaţi (14 din 55) au programul dat peste cap în următoarele trei luni. „E bine că s-au alocat fonduri, totuşi. Aşa că vom face un efort. Ni s-a spus că sunt 14 şcoli şi 14 constructori care au preluat lucrările şi astfel nu se va mai tergiversa ca în vară execuţia lucrărilor şi că în decembrie le vom avea finalizate. Sper să nu dureze mai mult decât au spus. Mâine (n. r. - astăzi) voi merge prin unităţile de învăţământ cu pricina să văd dacă lucrătorii chiar s-au apucat de lucru sau păţim ca în vară, la igienizări şi reparaţii”, ne spune inspectoarea generală Mioara Enache.

Dau vina pe procedurile "greoaie şi stufoase"

Reprezentanta Primăriei, Emanuela Turcu, susţine că lucrările încep cu întârziere din cauza „procedurilor greoaie şi stufoase”. „Cum lucrările sunt foarte importante pentru cele 14 unităţi de învăţământ, în perspectiva instalării sezonului rece, s-a decis efectuarea lor acum. Ne-am consultat cu ISJ pentru a afecta cât mai puţin procesul de învăţământ”, mai spune purtătoarea de cuvânt a Primăriei.

CITEŞTE ŞI: ŞCOLILE gălăţene sunt ŞANTIERE în toată regula, deşi luni ÎNCEP CURSURILE

Citit 1931 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.