VIOLENŢA a fost pusă la zid, la Şcoala Nr. 16 din Galaţi

VIOLENŢA a fost pusă la zid, la Şcoala Nr. 16 din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala Nr. 16 şi Asociaţia Multifuncţională Filantropică "Sfântul Spiridon" au organizat recent o activitate în vederea combaterii violenţei, în cadrul proiectului "Învăţare, joc şi creaţie".

"Suntem în zona pieţei şi vrem, nu vrem, acte de violenţă au loc, de aceea este necesar să mergem pe prevenţia acestui fenomen, pentru diminuarea efectelor sale. În incinta şcolii sunt rare aceste evenimente nedorite. Însă elevi de-ai noştri, pe fondul unor conflicte minore, sunt agresaţi în afara şcolii", spune directoarea, Mariana Mogoş.

Copiii au pregătit mai multe studii de caz, au discutat despre cum este normal să reacţioneze în anumite situaţii, cui trebuie să se adreseze când sunt în pericol şi cum pot evita pericolele. De asemenea, au realizat şi prezentat postere, prin care au pledat împotriva violenţei.

La eveniment a participat comisarul-şef din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei, Adrian Dura, şi agent şef-adjunct Mircea Pandele. Comisarul-şef, care a fost la rândul său elev al Şcolii Nr. 16, le-a vorbit elevilor despre o formă de violenţă mai puţin vizibilă, aceea care se manifestă prin intermediul internetului şi al reţelelor de socializare. El le-a explicat că trebuie să aibă mare grijă în alegerile pe care le fac având un mouse şi un computer în faţă, întrucât nu toţi aşa-zişii prieteni de pe site-urile de socializare sunt bine intenţionaţi. De asemenea, copiii au fost sfătuiţi să citească şi condiţiile pe care le pun reţelele respective utilizatorilor.

La întâlnire a fost prezent şi şeful Serviciului de probaţiune, Mihăiţă Croitoru, care le-a vorbit elevilor despre tipurile de infracţiuni, pedepsele care se aplică şi despre vârsta la care răspund penal şi pot fi chiar privaţi de libertate, în cazul în care comit fapte grave.


CITEŞTE ŞI: Şcoala părinţilor - Violenţa şi primitivismul tv influenţează negativ creierul copiilor

Citit 2823 ori Ultima modificare Marți, 10 Februarie 2015 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.