RIUF la Galaţi: Peste 3.000 de tineri la TÂRGUL universităţilor
Foto: Foto Florin Răvdan

RIUF la Galaţi: Peste 3.000 de tineri la TÂRGUL universităţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 3.000 de elevi şi studenţi s-au înghesuit joi, 19 martie, în holul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, cu ocazia organizării celui mai important târg de universităţi, RIUF. Evenimentul a avut loc pentru prima dată în Galaţi, ieri, 19 martie. Cei 3.000 de vizitatori din mai multe oraşe au primit informaţii despre programele de studii, taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare sau burse, dar şi modul de aplicare, cât şi informaţii legate de importanţa voluntariatului.

Diana Dragomir, în vârstă de 17 ani este elevă în prezent la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila şi se declară foarte încântată de organizarea evenimentului.

„În principiu eu vreau să mă axez pe domeniul medicinei. Am vizitat toate standurile, dar tind să aleg între Anglia şi Olanda. Pentru înscriere trebuie să iau peste nota 8 la bacalaureat, să obţin atestatul Cambridge, dar nu în ultimul rând să fac voluntariat în domeniul vizat”, ne-a spus tânăra.

Tudor Bostan, în vârstă de 17 ani, elev al Colegiului Naţional „Unirea” din Focşani ne-a declarat: „Îmi doresc să îmi continui studiile în Franţa, mai exact în Strasbourg şi să mă axez pe domeniul ştiinţe politice. Am atestatul DELF, nivelul B1 şi intenţionez să îl obţin şi pe C1”.

La eveniment au participat atât coordonatorul Consiliului Regional al elevilor din Galaţi, cât şi Alexandru Ghiţă, preşedintele Grupului Educaţional RIUF la nivel naţional. „Nu m-am aşteptat să participe atât de mulţi tineri. Sunt încântat de reacţiile lor şi de interesul pentru educaţie. Speram la un număr de 1.800 de tineri, având în vedere că Galaţiul e un oraş mai mic comparativ cu Timişoara, unde au fost prezente tot 3.000 de persoane”, ne-a declarat Alexandru Ghiţă.

Cele mai căutate universităţi au fost University of The West din Anglia, University of Essex sau Zealand Institute of Business (în Danemarca).


 

Citit 1769 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.