„Chiar, Everestul tău care e?”/ Alpinistul Tibi Pintilie, faţă în faţă cu elevii gălăţenii
Foto: Foto Florin Răvdan

„Chiar, Everestul tău care e?”/ Alpinistul Tibi Pintilie, faţă în faţă cu elevii gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alpinistul Tiberiu Pintilie, unul dintre puţinii români care au urcat pe vârful Everest, din munţii Himalaya, le-a vorbit elevilor de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri despre ceea ce înseamnă să lupţi pentru idealul tău. Prelegerea, intitulată „Care este Everestul tău?”, a avut scopul de a trezi în tinerii gălăţeni dorinţa de a nu renunţa la visul lor şi de a-l urma până îi face fericiţi.

După experienţele de la Colegiul Naţional Costache Negri, dar şi de la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş din Tecuci, Tiberiu Pintilie a abordat această discuţie cu elevii într-un mod diferit. Le-a povestit curioşilor, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, cum a ajuns el în cea mai tânără echipă care a încercat cucerirea vârfului Everest, şi apoi i-a provocat să gândească. Mai puţin centrat pe cum şi-au atins alţii idealul şi mai mult pe ce visuri au cei prezenţi, Tiberiu i-a întrebat pe elevi care este Everestul lor, iar răspunsurile nu s-au lăsat aşteptate.

„Eu îmi doresc să devin un foarte bun pilot de avioane de linie şi să călătoresc în toată lumea”, a spus o fată, o alta dorindu-şi să devină CEO-ul propriei companiei. Cel mai aplaudat răspuns a fost, însă, cel al unui băiat, elev în clasa a cincea. Mic de statură, încât abia se vedea printre mai înalţii săi colegi, acesta a mărturisit că şi-a atins, deja, primul Everest. „Mi-am dorit foarte mult să intru la acest colegiu, şi am reuşit. Orice Everest poate fi atins prin muncă şi dorinţă. Toate celelalte obstacole pălesc, atunci când vrei cu adevărat ceva!”, a spus tânărul elev.

Marţea viitoare, pe 7 aprilie, începând cu ora 12,00, la Sala Sporturilor din Galaţi va avea loc evenimentul principal al acestui proiect organizat de Asociaţia Danube Media Center şi Asociaţia Adventure Diplomacy. Intrarea este liberă.


 

Citit 1247 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2015 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.