Internship la Guvernul României pentru studenţi şi absolvenţi

Internship la Guvernul României pentru studenţi şi absolvenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajuns la a treia ediţie, programul de internship al Guvernului României îşi deschide uşile pentru 300 de studenţi şi tineri absolvenţi, cu vârsta maximă de 25 de ani, care au oportunitatea ca, timp de două luni, să-şi valideze reuşitele academice, să capete experienţă practică şi să contribuie la eficientizarea aparatului administrativ din 77 de instituţii centrale, prin aportul lor de idei, iniţiative şi cunoştinţe.

Pentru a putea participa la program, aplicanţii trebuie să aibă cetăţenie română, să nu fie născuţi înainte de 1990, să fie ori studenţi ori absolvenţi ai unui program universitar sau postuniversitar, în ţară sau în străinătate. În ceea ce priveşte experienţa practică, aceasta nu este necesară pentru participarea la program, dar poate constitui un avantaj. Este important de reţinut că nu sunt eligibili candidaţii care au deja loc de muncă. Candidaţii trebuie să vorbească la nivel avansat cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională şi să deţină cunoştinţe minime din zona tehnologiei informaţiei, mai ales cunoştinţe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office.

Programul de internship durează două luni şi se va desfăşura în intervalul 20 iulie - 20 septembrie. Înscrierile se fac prin intermediul formularului online disponibil la adresa http://internship.gov.ro/inscriere, până pe 31 mai.

Printre instituţiile care participă la acest program se numără Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Ediţia din acest an este prima în care stagiarii vor fi remuneraţi, cu suma de 450 pe lună.

Citit 1437 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2015 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.